Haberler

Elazığ "Akil Adamlar Kendilerini Bilir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da özel bir hastanenin açılışını yaptıktan sonra Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Selmanoğlu'nu ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da özel bir hastanenin açılışını yaptıktan sonra Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Selmanoğlu'nu ziyaret etti. Belediye hizmet binasına girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin 'Kürt sorunun çözümünde akil adamlar kimler olabilir' sorusuna, "İsim önemli değil, onlar kendilerini bilir" yanıtını verdi.

Elazığ Belediyesi'nden sonra Fırat Üniversitesi'ne geçen Erdoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimsel Meslek Yüksekokulu'nun açılışlarını yaptı.

'GENÇLERE ÇELME ATMAYIN'

Başbakan Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada gençlere daima inanıp güvendiklerini ve her alanda onları desteklemenin gayreti içinde olduklarını söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: "Son olarak attığımız bir adım var. Bunları laf olsun diye söylemiyorum. Ama bu ülkede kimin laf ürettiğini, kimin iş ürettiğini ortaya koyma bakımından bunu önemsiyorum. Bizler söz verdik yola çıkarken. Dedik ki, seçme yaşı 18, ama seçilme yaşı 30. Zor olan seçilmek değil, zor olan seçmektir. İyiyle kötüyü ayırt etmektir. Zorda 18'e evet diyorsun, seçilmeye gelince bırakın 18'i 25'e bile bunlar yıllar yılı hayır dediler. Öyle siyasiler çıktılar ki, Taksim Meydanı'na 24 ayaklı eşek koysam seçtiririm dedi. 30 yaşı 25'e indirdim alıştılar. Gelin seçilmeyi de 18 yapalım. Niye buna muhalefet ediyorsunuz? Fatih'i yetiştiren zihniyet anlayış neyse, biz de hocalarımıza diyoruz. Bu nesli siz de böyle yetiştireceksiniz. Bu nesil Osmanlıyı kuranlar neyse. onu zirveye taşıyıp 17 milyon kilometrekarede Osmanlının sesini duyuran o anlayış neyse, mademki biz onun şu anda bakiyesi üzerindeyiz ve o bakiye üzerinde de Cumhuriyeti kuran Atatürk neyse, sizler de burada 18 yaş konusunda hala bizim gençlerimize çalım atmaya kalkmayın, seçme ve seçilme yaşını 18 olarak kabul edin diyoruz. Sevgili gençler siz iradenizi ortaya tam koyun, bu ülkede bir çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Biz ise muhalefetin muhalefetine rağmen bu kanun teklifini Meclis'e gönderdik. Komisyonlarda, genel kurulda görüştüktün sonra inşallah bu kanunun kabulünde bir yanlışlık yapmazlar. Yaparlarsa meydanlarda bunu gümbür gümbür dile getiririz. Er veya geç bunun olacağına da inanıyorum. Ana muhalefet 21'e evet diyor. Mesele ne? Mesele iktidarın dediği olmasın. Bağcı ile uğraşma gel şu Elaziz'in güzel üzümünden hepimiz yiyelim."

'KIŞLADA OY KULLANDIĞINDA NİYE POLİTİZE OLSUN'

Başbakan Erdoğan, üniversitede harcı kaldırdıklarını, akli selim onların buluna takdir ettiğini belirterek, "Takdir etmeyenler ideolojinin deli gömleğini giyenlerin bunlardan kurtulması mümkün değil. O gömlekten sıyrılmak lazım" dedi. Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle birlikte askerlik yapma şartını da aramayacaklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla er, erbaş ne yapsın oyunu kullanabilsin. Askeri okulda okuyan öğrenci oyunu kullanabilsin. Buna da farklı refleksler olabilir. Askere giden bu genç askere gitmeden önce seçim olsaydı ne olacaktı, oyunu kullanacaktı. Ama askere gittiği için oyunu kullanamıyor. Ne diyorlar kışla politize olur. Subaylar kullanıyor da politize olmuyor da er erbaş kullandığında niye politize olsun? Bu çok ciddi bir yanlıştır. Biz diyoruz ki eğer genç kışlada da olsa, o kendi ruh dünyasındaki tezahürü olan siyasi bakışını, o demokratik hakkıyla sandığa yansıtacak olursa bu ülke çok daha güçlü olacaktır. Çünkü haksızlığı yapmamamız lazım. Bastırılmış duygularla bir yere varılmaz. Askeri okuldaki öğrencilerimiz, gençlerimiz, normal üniversitedeki oyunu kullanacak o kullanamayacak. Bu da doğru değil. Bu da haksızlık. Bu ülkede ileri demokrasi diyorsak, düşünce özgürlüğünden bahsediyorsak, siyasetin özgürce yapılmasından bahsediyorsak, politize olma noktası faklı şeylerdir ama demokratik hakkını kullanmak farklı şeydir."

Erdoğan, 2012 yılı için büyük hedefleri olduğunu, bu hedeflere ulaşmada üniversitelerin kritik öneme sahip olduklarını söyledi. Erdoğan, "Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirip Türkiye'yi her alanda dünyanın önde gelen ülkeler arasında görmek istiyoruz. Onun için ilk 10 diyoruz. Bilim kuruluna, bilimsel çalışmalara her türlü desteği veriyoruz. Eğitim her kademesindeki sorunların çözümüne önem veriyoruz. Üniversiteye girişte bir çok tıkanıklıklar vardı. Hamdolsun bir çoğunu çözdük. Akademik personel sayısını daha da arttıracağız. Yurt inşaatlarını da hızlandırıyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ramazan YAVUZ-Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ,(DHA)

==================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Selmanoğlu Fırat Üniversitesi Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title