Haberler

"EL Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım"

Güncelleme:

Engelli bireylerin sosyal yaşama katıldığı, sosyal aktivitilerde bulunduğu ve atölye çalışmaları yaptığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yapacak.

Avrupa'da bile az sayıda benzeri bulunan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, sosyal ve kültürel projelere ev sahipliği yapıyor. Engelliler Sarayı ile Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıçıoğlu Kız Meslek Lisesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği proje kapsamında engelliler ve öğrenciler birlikte vakit geçirerek değişik aktivitelerde ve değişik branşlarda atölye çalışmalarında bulunacaklar.

"El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım" projesinin açılış programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin yıllarca görmezden gelindiğini, toplum dışına itildiğini belirterek, "Evlerinde hapis hayatı yaşıyorlardı." dedi. Bağcılar Belediyesi olarak engellilere insan hakları kapsamında gerekli hizmetleri sunduklarını anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: "Onların sıkıntılarından yola çıkarak ilk olarak hastaların hastaneye taşınmasıyla işe başladık. Ardından Rehabilitasyon Merkezi'ni hizmete açtık. Ülkemizde örneği olmayan ve Avrupa'da az sayıda bulunan Engelliler Sarayı'nı inşa ederek hizmete sunduk. Her gün 10 araçla engelli kardeşlerimizi evlerinden alarak rehabilite oldukları ve meslek öğrendikleri merkezimize getiriyoruz. Onlara her türlü hizmeti ücretsiz sunuyoruz."

"ERKAM AYDAR ŞARKILARIYLA PROGRAMA RENK KATTI"

Programın ilerleyen dakikalarında öğrenciler, engelli kursiyerlerle birlikte tiyatro oyunu sergilediler ve işaret diliyle şarkı söylediler. Şarkıcı ve Dizi oyuncusu Erkam Aydar da seslendirdiği parçalarla programa renk katarken Bağcılarlı engelli milli sporcular Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci ile öğrenciler de şarkılara eşlik ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Nilüfer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title