Haberler

Döner Sermaye Sağlık Personelini Mutsuzluğa İtiyor

Güncelleme:

Eksen-Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Arif Yaşar, "Sağlık Bakanlığı personelini mutsuzluğa iten en önemli unsurlardan birinin adıdır döner sermaye" dedi.

Eksen-Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Arif Yaşar, "Sağlık Bakanlığı personelini mutsuzluğa iten en önemli unsurlardan birinin adıdır döner sermaye" dedi.

Yaşar, yaptığı yazılı basın açıklamada, çalışanların ortak beklentisinin döner sermayeden gelen gelirin daha adil ve birbirine yakın farklılıklarla da olsa kabul edilebilir oranlarda dağıtılması gerektiğini belirtti.

Yaşar, bunu çözmek için Bakanlığın genel bir havuzu olması gerektiğini ve hastanelerin niteliklerine göre kabul edilebilir farklılıkları barındırmaması gerektiğini vurguladı.Yaşar, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"Bir diğer uygulamanın ise başlı başına tartışma konusu, kadro farkı "yok sen 4/B lisin ben 4/ bilmem neyliyim' niye 4/ bilmem ne liler daha mı ağır kaldırıyor. Ya da diğerleri daha mı az çalışıyor. Döner Sermaye ödemelerinin sabit bölümünü maaşla birlikte ödemesi gereken hastaneler her ay 3 gün 5 gün sonraya bırakıyor. Sorarım sizlere, bu nasıl bir uygulamadır ve gerekçesi nedir? O halde lütfen yurt çapında Sağlık Bakanlığında hizmet veren tüm hizmet sınıflarını kapsayacak şekilde genel bir araştırma, anket ile elde edilen sonuçları derleyerek beklentilere uygun bir biçimde yeniden revize ediniz.Dönüşüm mevcut uygulamaların dalını budağını kırarak, araya farklı dal aşılayarak olmuyor bunu tecrübe etmiş bulunmaktayız."

Kaynak: ANKA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Arif Yaşar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title