Haberler

Ekonomistler Faiz Kararını Değerlendirdi

Güncelleme:

Merkez Bankası politika faizini sabit tutup, faizin üst koridorunda indirime gitti.

Merkez Bankası, politika faizini sabit tutup, faizin üst koridorunda 75 baz puan indirime gitti.

Ekonomistler, Merkez Bankası’ndan gelen üst koridor indirimini sürpriz olarak nitelendirdi.

BESİMOĞLU: SÜRPRİZ OLDU

Oyak Yatırım Başekonomisti Mehmet Besimoğlu, “Biraz sürpriz açıkçası, seviyorlar sürpriz yapmayı. Bu her kesimi sevindirecek bir karar. Politika faizinde bir indirim yok. Orası zaten belirli bir limite gelmişti. Bekleyenler de sembolik bir indirim bekliyordu. 25 baz puan gibi. Ama üst tarafta kredi faaliyetlerinde etkili olan yüzde 12’lik bir üst bant vardı. Burada 75 baz puanlık bir indirim banka hareketleri açısından daha etkili bir hareket. Alt bant 7,5, ortadaki faiz 8,25, üstteki epey yüksekte kalmıştı, şimdi 11,25 politika faizine yaklaştı. Açıklamada ekonomik verilere gönderme yok. Zaten piyasaların da seveceği yönden bir hareket. Bu iki yönlü hem bono faizinde bir düşüş hem de Türk Lirası'nda değerlenme olarak görüldü. Şimdilik herkes karardan memnun görünüyor” şeklinde konuştu.

YILMAZ: BEKLEMEDİĞİMİZ YERDEN GELDİ

Turkish Yatırım Genel Müdürü Mert Yılmaz, “Beklemediğimiz yerden geldi, üst banttan. Sanki biraz daha büyümeye atıfta bulunacak, bankaların elini kolaylaştıracak bir çerçeve çizilmiş gibi görünüyor. Kurda önemli bir geri çekilme var. Yapılan bu düzenlemelerin bankacılık sektörüne biraz daha katkıda bulunması, bankacılık hisseleri etkisiyle borsada yükselişin gelmesini bekleyebiliriz” dedi.

YILMAZ: KENDİNİ GÜVENDE HİSSETTİ

Philip Capital Yurtiçi Piyasalar Müdürü Oğuz Yılmaz, “ Merkez Bankası politika faizinde indirime gitmeyip, faizin üst koridorunda indirime gitti. Merkez Bankası’nın uluslararası likidite faaliyetlerini dikkate alarak kendini güvende hissettiği için faizin üst koridorunda indirime gittiğini görüyoruz. Açıklamalarında jeopolitik riske dikkat çekmesi de dikkat çekici” diye konuştu.

ŞENOL: KREDİ NOTU AÇISINDAN OLUMLU OLACAKTIR

Abank Ekonomisti Serdar Şenol geçtiği notta, “TCMB’nin politika faizini indirmemesine karşın, üst bandı indirmesi dikkat çekici. TCMB’nin üst bandı olası finansal dalgalanmalarda TL faizleri yukarı yönde çekebileceği düzeyi belirtmekteydi. Bu anlamda risklere karşın üst bantla sağladığı tampon bölgeyi azaltmış oldu.

Hareket büyük olmamasına karşın, üst bandın düşürülmesi enflasyon ve kur dalgalanmalarına karşın, TCMB’nin faiz için üst taraftaki yüksek faiz gereksiniminin azaldığı sinyali verdiği görülüyor. TCMB’nin enflasyon ve diğer risklere dair farkındalık ortaya koyması Türkiye’nin kredi notu açısından da olumlu olacaktır.

Kredi notunun düşebileceği kaygıları bu kararla azalacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cnbc-e

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Mert Yılmaz Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Kenan:

haberde soruya cevap veren sahislarin hepsi bu faizden zenginligine zenginlik katan insanlarin iscileri. akbank, philip capital. . . haram olsun o faizler size. milletin emegi o paralar!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title