Haberler

Ekonomik Müjdeler Paketi'nin Yankıları

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Ekonomik Müjdeler Paketi" kapsamında ticari araçlarını yenilemek isteyen şoförlerden ÖTV alınmayacağını belirterek, "ÖTV'nin alınmaması devlete zarar vermeyeceği gibi vergi gelirlerinde artış sağlayacaktır.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Ekonomik Müjdeler Paketi" kapsamında ticari araçlarını yenilemek isteyen şoförlerden ÖTV alınmayacağını belirterek, "ÖTV'nin alınmaması devlete zarar vermeyeceği gibi vergi gelirlerinde artış sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, şoför esnafının araçlarını yenilemek için uzun süreden beri ÖTV indirimini beklediğini belirtti.

Başbakan Yıldırım'ın kamuoyuyla paylaştığı paketin Türk halkı ve şoför camiası için "bayram müjdesi" niteliğinde olduğunu vurgulayan Apaydın, "Bunu çok olumlu ve ülke ekonomisi için verimli karşılıyoruz. Buna paralel olarak BAĞ-KUR prim ödemelerini zamanında yatıran esnafımıza yüzde 5 indirim sağlanması da ikinci bir sevinç kaynağı olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bunu gerçekleştiremeyen şoförler için hükümetin aldığı kararın iyi bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV alınmayacak. Bunun alınmaması devlete zarar vermediği gibi vergi gelirlerinde ve araç üretiminde artış sağlayacaktır. Fabrikalar talebe cevap vermek için fazla mesai yapacaklar. Bu da istihdamın artması, işsizliğin azalması demektir."

Araçların yenilenmesi ile başta turizm sektörü olmak üzere hizmette kalitenin de artacağının altını çizen Apaydın, kredilerin önündeki bazı engellerin aşılmasıyla da esnafın rahat bir nefes alacağını belirtti.

Apaydın, "Böyle bir kararı alarak camiamıza iki bayramı bir arada yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a ve tüm kabine üyelerine şoför esnafı adına teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title