Haberler

Zincirin Yeni Halkası Hırvatistan

Fettah Tamince'nin Oluşturduğu Oteller Zincirine Son Olarak Rixos Hotel Libertas Dubrovnik de Eklendi.

Turizm ve inşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla öne çıkan Fettah Tamince’nin oluşturduğu oteller zincirine son olarak Rixos Hotel Libertas Dubrovnik de eklendi.

80 milyon Euro’luk yatırımla Hırvatistan’ın Adriyatik sahillerinde gerçekleşen Rixos Libertas’ın açılışında Türk iş dünyası buluştu. Fettah Tamince, “Amacımız, Rixos’u dünya markası yapmak” dedi. Kazakistan’daki Rixos President Astana ve Ukrayna’da ki Rixos Prykarpattya’nın ardından yurtdışındaki üçüncü otelini Hırvatistan’da devreye sokan Tamince, yıl sonunda da Ottoman Palace Dubai’nin açılacağını belirtti.

Kazakistan, Libya ve Viyana’daki yeni otel yatırımlarının tamamlanmasıyla yurtdışındaki tesislerinin sayısı 6’ya ulaşacak olan Rixos’un, geçmişi 1300’lü yıllara dayanan Dubrovnik’teki yatırımı, 17 bin 661 metrekare arsa, 54 bin metrekare inşaat alanı üzerine oturuyor. Projesini Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yaptığı otelde 250 oda bulunuyor. Libertas’ın iç savaş döneminde bombalandığını hatırlatan Tamince, şunları söyledi: “2004’te satın aldığımız Libertas’ı 80 milyon Euro’luk yatırımla yeniledik. Rixos’u uluslararası bir markaya dönüştürmek için dünyanın en eski spa’sı olma özelliği bulunan Türk hamamı ile Lalezar adıyla oluşturduğumuz Osmanlı mutfağından oluşan restoranımızı ön plana çıkarıyoruz. 8 bin 500 metrekareye varan hamamlarımızda ud eşliğinde yemek yenilebiliyor.”

Kimler katıldı

Rixos Hotel Libertas’ın açılışına Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Demirören Grubu’nun patronu Erdoğan Demirören, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Ciner Grubu’nun Başkanı Turgay Ciner, Akfen ve TAV’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Vural Öger, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra

eski Bakan Hüseyin Çelik  de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title