Haberler

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu, şimdi paraya para demiyor

Güncelleme:

Kırıkkale'de yoğun talep üzerine köye tavuk çiftliği kuran bir yetiştirici, bir günde 30 koli yumurta üretiyor. Bir koli yumurtanın kendilerinden 35 TL'ye çıkışı olduğunu belirten girişimci, ürettiği yumurtaları marketlere satarak paraya para demiyor.

Kırıkkale'nin Hasandede köyünde keklik ve bıldırcın işiyle uğraşan Ayhan Kayalı (45), hobi olarak tavuk yetiştiriciliği yaptı. Çevresindeki yakınlarının yoğun talebi üzerine köye tavuk çiftliği kurdu. Kayalı, kurduğu çiftlik sayesinde tavuk sayısını bin 200'e kadar çıkarıp günde ortalama binin üzerinde yumurta elde ediyor. Gezen tavuk yumurtasının kolisini 35 liradan zincir marketlere pazarlıyor. Süs tavuklarının tanesini ise 20 liradan müşterilerine satıyor.

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu, şimdi paraya para demiyor

"GÜNLÜK ORTALAMA 30 KOLİ YUMURTA ALIYORUZ"

Kırıkkale'de yaşayan Ayhan Kayalı, yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurduğunu ifade ederek, günlük 30 koli yumurtayı marketlere pazarladığını söyledi. Gezen tavuk yetiştiriciliği işine hobi amaçlı başladığını anlatan Kayalı, "Aşırı bir arz ve talep olunca böyle bir çiftlik kurmayı planladık. İlk önce bu işte sevgi çok önemli çiftliğimizde süs tavukları da mevcut. Bıldırcınlarımız, kekliklerimiz ve yumurta tavuklarımız. Market sahibi arkadaşlardan yoğun bir ilgi ve talep üzerine başladık. İşletmemizde şuan bin 200 yumurta tavuğumuz var. Günlük ortalama 30 koli yumurta alıyoruz" dedi.

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu, şimdi paraya para demiyor

"BU İŞİ BIRAKANLAR ŞU ANDA PİŞMAN"

Yaptığı işten güzel para kazandığını dile getiren Kayalı, "Şu an için güzel para kazanıyoruz. Tabi bu arada üretici arkadaşlarla iletişim halindeyiz. Çoğu bıraktı bu işi yem fiyatlarından dolayı. Bırakma dememe rağmen bıraktılar şu anda da pişmanlar. Elde etmiş olduğumuz yumurtalardan market sahibi arkadaşlara pazarlamasını yapıyoruz. Otomatik bir sistem yaptık" ifadesini kullandı.

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu, şimdi paraya para demiyor

"35 TL'YE BİZDEN ÇIKIŞI VAR"

Süs tavuklarından elde ettiği yumurtaları da 20 liradan sattığını belirten Kayalı, "Süs tavuğu genellikle hobi amaçlı beslenen tavuklar. Tabi onların bakımı biraz daha ilgi ve alakaya dayalı onların yumurta fiyatları da değişiyor. 15 liraya olan var 20 liraya olan var. Yumurta tavuğunda koli bazında ticaretini yapıyoruz. 35 Türk lirasına bizden çıkışı var. Tabi markete yansıyana kadar onlarda kar marjını üstüne ekleyerek satışa çıkartıyorlar. Şu an her şey çok güzel hiçbir sıkıntımız yok. Para da kazanıyoruz. Önerimdir bu işi rahatlıkla yapabilirler" şeklinde konuştu.

Yoğun talep üzerine tavuk çiftliği kurdu, şimdi paraya para demiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasandede Kırıkkale Haberler

500

Yorumlar (17)

Fakır:

hiçte paraya para demeyecek bir tipi yok. zar zor ayakta duruyor gibi

205
21
yanıtYanıtla
Selcuk Demircigil:

Kendi yem üretecek arazin teşkilatın varsa borcla krediyle degil de kendi oz sermayenle yapiyorsan belki ayakta durursun. Yoksa yapamazsın.

132
8
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Bizim millet Brezilya dizilerinden sonra hepsi ofiste şirkette lüks hayat yaşıyor. herpi birer lady oldu beyefendi oldu. Bu işler bizimkilere göre değil.

114
25
yanıtYanıtla
HAMİT ŞAHİN:

he gardaş atın atın bilmyende inanacak . yemin torbası olmuş 300 tl 2000 tavuk günde 5 torba yem yer 1500 tl yapar 35 koli yumurtan 1050 tl yapar adam hergün 450 tl zararda birde babası hayrına hamallık yapacak öylemi.

74
14
yanıtYanıtla
ISO :

Yalannnn hem de kuyruklu yalan 1200 tavuk 3 çuval yem yer günde 1 çuval yem 370 TL 1 tanede çalışanın olsa ilaç karton sepetemi koyacan yumurtayı

37
6
yanıtYanıtla
Ahmet Tekin:

bu isletmeci bu fiyatla zaten batmis durumda.

23
6
yanıtYanıtla
KOMODO:

üç gün sonra buda ağlamaya başlar

24
3
yanıtYanıtla
Ahmet Tekin:

suanki yem fiyatlari ile isletme giderleri maliyeti adet fiyati 1.75 tl. bu adam bence batik vaziyettedir

18
3
yanıtYanıtla
Barbaros:

Kolin kalyon Ağaoğlu Cengiz limak mal varlıklarına el konulsun tarikat yurtlarına el konulsun bu sayede köprü ücretsiz olunca enflasyon düşer

5
4
yanıtYanıtla
kagan soylu:

200 tavuktan nasıl 1000 yumurta uretiyorsun anlamadım bir tavuğu 5 kere yumurtlatt manin sirri nedir

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title