Haberler

Yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar 8 liranın altını zorluyor

Güncelleme:

Cuma günü haftayı 8.51 liradan kapatan dolar, yeni haftanın ilk iş gününde 8.076 seviyelerine kadar indi. Ardından yeniden yükselişe geçen dolar, şu sıralar yine 8.06 seviyelerinde işlem görüyor.

Hafta sonu Resmi Gazete kararıyla Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınırken, yerine eski maliye bakanı Naci Ağbal atandı. Bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yapınca dövizin bu hareketlilikten nasıl etkileneceği merak konusu oldu. İstifa paylaşımının doğru olup olmadığı henüz bilinmezken, dolar ve euro güne ciddi bir düşüşle başladı.

DOLARDAKİ SERT DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Geçen haftayı 8,51 liradan kapatan dolar ilk işlem gününe 8,40 liradan başladıktan sonra kademeli olarak düşüşüne devam etti. Sırasıyla 8,30, 8,20 ve 8,10 seviyelerine inen dolar şu saatlerde 8,06 seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatlerde euro 9,56, sterlin 10,58 liradan işlem görüyor.

AĞBAL'IN AÇIKLAMALARI OLUMLU ETKİLEDİ

Analistler, TCMB Başkanı Ağbal'ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları olumlu etkilediğini belirtti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, koronavirüs salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

"ŞEFFAFLIK VE İLETİŞİM GÜÇLENDİRİLECEKTİR"

Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Murat Uysal Naci Ağbal Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (79)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

HÜKÜMET İSTİFA ETMEDİĞİ SÜRECE DOLAR YENİDEN YÜKSELİR HAZIR BİRAZ DÜŞMÜŞKEN DOLARA YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI.

18
20
yanıtYanıtla
REİS HAYRANI GURBETÇİ:

HEP DUYUYORUM TÜRKİYEDE HER ŞEYE ZAM GELDİ YALAN KUYRUKLU YALA ESKİDEN TATİLE GELDİĞİMDE 1500 EURO HARCARDIM ŞİMDİ SADECE 700 EURO’YA AYNI TATİLİ YAPIYORUM AYNI EV 70 BİN EURO’DU ŞİMDİ 50 BİN EURO MARKET ALIŞVERİŞİ AYNI ESKİDEN TÜRKİYE’DE HAFTALIK 250 EURO HARCARDIM AYNI ŞEYLER YİNE 250 EURO HANİ NERDE ZAMLAR FİYATLAR DÜŞMÜŞ BİDE.

9
26
yanıtYanıtla
AKILLI:

DUNKOFFFF 1 EURO 3TL İDİ, ŞİMDİ 10 TL OLDU. . TABİKİ AZ PARA HARCARSIN.

yanıt9
yanıt1
Meco:

Dolar ve euro fiyatları uçtuğundan o

yanıt6
yanıt0
Abdullah şen:

???????? harbiden pravo iyiki yurt dışına gitmişiniz ülkemizde bu kadar zeki insan murdar olurdu sen geldiğinde gecen sene Euro 6,80 TL idi şimdi 10 TL gecen sene asgari ücret 390 Euro idi şimdi 230 euro

yanıt0
yanıt0
MEMLEKET SEVDALISI:

NE OLUR YA ARTIK SİZ VE SİZİN GİBİLER GELİN ARTIK VATANA. . SİZLERİN VATANI NE KADAR DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ÇOK İYİ BİLİYORUZ! HAKLISINIZ. . ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN VE GEÇİNMEYE ÇALIŞAN MİLYONLARCA İNSAN VAR ZATEN 13 MİLYON ÇOĞU ÜNİ MEZUNU İŞSİZİMİZ DE YOK. . EKONOMİ SÜPER. . HERŞEY ÇOK GÜZEL. . SİZ DE GELİN VATANA KATKI YAPIN. . ELİN GAVURLARINA PARA YEDİRMEYİN. . GELİN ARTIK BİTSİN BU SILA ÖZLEMİ. . NE İŞLE MEŞGULSUNUZ ACABA. . EVET YA ORALAR BERBAT SOSYAL İMKANLARI VE YARDIMLAR YOK ZATEN. . HADİ GEÇ KALMAYIN DÖNÜN. .

yanıt4
yanıt2
Gokhan G:

Sizin gibilerle hayranlıkla bakıyorum dışardan Euro kazanıp TL yle yaşayan insanlar hakkında yorum yapiorsun.once yaptığın yoruma kendin İnan ondan sonra yaz.

yanıt0
yanıt0
murat:

Senin kullandığın para değerlendiğinden durum böyle. Fiatlarda düşme yok yani.

yanıt5
yanıt1
orhan:

geçen sene geldiğinde 1 euro yu kaça bozdurdun bu sene kaç liraya bir de onu yazsana

yanıt5
yanıt0
Hay sana be:

Türkiye de döviz le mi işlem yapılıyor beyefendi? Sen daha az döviz ile daha fazla hizmet alıyorsan bu TL nin deger kaybettiğini gösterir..1500-700 800euro sen kardasin biz ise 8.000TL zararda.. küçük bir iktisadi bilgi

yanıt4
yanıt0
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title