Haberler

Yeni Camii Hünkar Kasrı, Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Güncelleme:

Eminönü'deki 350 yıllık Yeni Camii Hünkar Kasrı, restorasyonunu gerçekleştiren İTO'nun etkinliklerleriyle ramazan ayında ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

17. yüzyıl İznik çinileriyle Osmanlı ihtişamının izlerini ebediyete taşıyan Eminönü'deki 350 yıllık Yeni Camii Hünkar Kasrı, restorasyonunu gerçekleştiren İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) etkinliklerleriyle ramazan ayında ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

"Hünkar Kasrı'nda Ramazan" adlı etkinlikler İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve İTO üyelerinin katıldığı açılış töreniyle başladı.

İki büyük oda ve bir büyük terastan oluşan bir yaşam merkezi olarak tasarlanan ve asırlar boyunca padişahlar ve sultan hanımların tercih ettiği en gözde mekanlardan biri olan Hünkar Kasrı'nda İTO tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında "Klasik Sanatlar ile Ramazan'a Hoş Geldin" adlı sergi, hat, tezhip ve ebru severleri ünlü hocalarla tarihi ve görkemli ortamında buluşturacak. Sergide Hikmet Barutçugil ebru sanatının, Dr. Hatice Aksu tezhip, çini, kalemişi sanatının, Ayşe İlhan Gökşen minyatür sanatının ve Sevinç Öztürk ile Necla Anıl da çini sanatının inceliklerini sunacak.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Yeni Camii Hünkar Kasrı'na gelen ziyaretçiler, giriş katta bulunan bölümlerde satışa sunulan ebru tezhip, çini, minyatür ve hat gibi geleneksel Türk el sanatlarına ait çalışmalara sahip olma şansını yakalayacak.

Ramazan ayı boyunca Yeni Camii'de Cuma namazı öncesi okunacak vaaz da Hünkar Kasrı'nın içinde dev ekrandan 12.30-13.20 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak.

Ayrıca Hünkar Kasrı'nı ziyaret eden turistler, İslam dini hakkındaki İngilizce dinletiyle gün boyunca bilgi alma imkanı bulacak. Ziyaretçiler, pazartesi ve perşembe günleri arasında saat 14.30'da Mehter Takımı'nın gösterilerini de izleyebilecek. Sergi ve diğer etkinlikler ramazan ayı boyunca 11: 30-20: 30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

İstanbul Ticaret Odası tarafından 2005'te restorasyonuna başlanan ve 4 yıllık titiz bir çalışma ile tamamlanarak 2009'da açılan Hünkar Kasrı, aynı yıl Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu'nun "Europa Nostra" ödülüne layık görülmüştü. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Çağlar Eminönü İznik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title