Haberler

Yeni Başkan, Eski Başkan'ın Yolundan Gidecek

Güncelleme:

FED Başkanı Janet Yellen, önceki başkan Bernanke'nin politikalarını desteklediğini belirterek, tahvil alımlarını azaltmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni başkanı Janet Yellen, işsizlikteki düşüşe rağmen istihdam piyasasındaki toparlanmanın “tamamlanmaktan çok uzak” olduğunu ve ekonomideki genel iyileşme nedeniyle FED’in tahvil alımlarını kademeli olarak azaltmaya devam etmeyi öngördüğünü söyledi.

FED’in başına geçmesinden bu yana ilk defa resmi bir değerlendirmede bulunan Yellen, merkez bankasının istihdam piyasasına dair birçok veriyi izlediğini ifade etti. FED’in para politikasında devamlılığı vurgulayan Yellen, FED’in önceki başkanı Ben Bernanke’nin politikalarını desteklediğini söyledi.

Yellen, tahvil alımlarının son turunun başladığı 2012 yılı Eylül ayından bu yana ABD’de işsizlik oranının 1.5 puan gerilemesine rağmen yüzde 6.6 düzeyinde olan işsizliğin FED’in hedeflerinin “son derece üzerinde” olduğunu belirtti. FED’in şu anki devlet tahvili ve konut kredilerine dayalı tahvil alım tutarı ayda 65 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Janet Yellen, “Politikaya dair eşiklerin geçilmesi otomatik bir faiz artırımına neden olmaz ancak, ekonomideki genel görünümün faiz artırımını meşrulaştırıp meşrulaştırmadığını değerlendirmeye yönlendirir” dedi. FED Başkanı buna ek olarak, “FED küresel finans piyasalarındaki volatilitenin ABD ekonomisinin görünümüne belirgin risk oluşturmadığını düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Yellen, tahvil alımlarının azaltılabileceğini ifade etmesine rağmen FED’in para politikasına dair yaklaşımının altını çizerek tahvil alımlarının daha önceden belirlenmiş bir patikayı izlemediğini belirtti.

Yellen ayrıca, enflasyonun “uzun süre” yüzde 2 olan hedefin “üzerinde veya altında” seyretmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Ben Bernanke Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title