Haberler

Yazılım Geliştiriciler, Java Day 08'de Buluştu

Sun Microsystems Uygulama Geliştirme Dünyasının Gündemindeki Konulara Işık Tutmak Amacıyla Her Yıl Düzenlediği Geleneksel Java Day Etkinliğini, Bu Yıl da İstanbul'da Javacılar'ın Yoğun Katılımıyla Gerçekleştirdi.

Sun Microsystems uygulama geliştirme dünyasının gündemindeki konulara ışık tutmak amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel Java Day etkinliğini, bu yıl da İstanbul'da Javacılar'ın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Ericsson, Oracle ve AMD'nin sponsorluğunda düzenlenen Java Day '08 İstanbul'da, hayatın hemen her anında farkında olmadan kullandığımız Java teknolojisinde yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı, bireysel ve kurumsal alandaki yenilikler paylaşıldı. Çok sayıda Java geliştirici ve teknoloji meraklısının katıldığı Java Day '08 İstanbul'un sürpriz açıklaması, Sun Java Akademisi Programı oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sun Microsystems Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş, 1995 yılında tüm dünyada her an her yer ve her araçta aynı dilin konuşulduğu bir gelecek için keşfettikleri Java'nın gelecek vizyonunun düşünülenden çok daha önce gerçek olduğunu belirtti. Toktaş, tüm dünyada milyonlarca Java geliştiricisinin birbirinden farklı Java uygulamaları geliştirdiğini, günümüzde Java'nın tüm dünyada 5 milyar aygıta güç kattığını söyledi. Momentum Research Group araştırmasına göre Java'nın dünya genelinde IT profesyonellerinin tamamı ve teknoloji tüketicilerinin yüzde 86'sından fazlası tarafından tanınan bir teknoloji olduğunu anlatan Toktaş, araştırmaya katılan her üç tüketiciden birinin satın alma kararlarında Java'nın önemli rol oynadığını belirttiğini vurguladı. Toktaş, "Sun olarak tıpkı kurulduğumuz günde olduğu gibi, geleceğin temelinin katılım çağında "açık dünya" olduğunu vurguluyoruz. Java, bu açık dünyanın en önemli simgelerinden biri" diye konuştu. 5 Şubat itibariyle Türkiye'de Sun Developer Network programına kayıtlı 16 bin 373 Java geliştiricisi bulunduğuna ve bu rakamın içinde bulunduğumuz bölgedeki birçok ülkenin neredeyse iki katı olduğuna dikkat çeken Toktaş, Java'cılara Sun Java Akademisi kapsamında, Java eğitimlerini Türkiye'de ilk defa Sun kalite ve güvencesi ile, kendi adıyla vermeye başladığı müjdesini verdi.

Sun Microsystems'da Yazılım Teknolojileri ve Geliştiriciler Bölüm Lideri olarak görev yapan Reginald Hutcherson da, sunumunda Sun'ın yazılım stratejileri ve yazılım geliştiricilerin WEB 2.0 teknolojilerini kullanarak gerçekleştirdikleri yeni nesil uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

Java Day'de daha sonra Sun'ın yabancı teknoloji danışmanları Java'yla ilgili gelişmeleri katılımcılarla paylaştı ve Java ile gerçekleştirilen ilginç uygulamaları renkli demolarla anlattılar. Katılımcılar masaüstü uygulamalardaki yenilikler, kurumsal bilgiişlem, WEB 2.0 uygulamaları ve Java ile programlanabilir objeler teknolojisi ile ilgili detaylı bilgi sahibi olma şansını yakaladılar. Java uzmanlarının sahnede Java'yla yazdıkları programlarla, Tom Cruise'un başrol oynadığı meşhur Minority Report (Azınlık Raporu) filminde olduğu gibi, herhangi bir işletim sistemine gerek kalmadan uzaktan bir çeşit eldivenle yönettikleri çeşitli robot ve oyuncaklar da ilgiyle izlendi.

Gün sonunda Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı ve Editörü Yurtsan Atakan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Yaşamın İçinde Java" adlı panelde de Pozitron CEO'su Fırat İşbecer, Bilyoner İnteraktif Hizmetler A.Ş. Ürün ve Kanal Yönetimi Müdürü Ali İlhan Tireli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Coğrafı Bilgi Sistemleri Müdürü ve Bilgiişlem Müdür Vekili Hamdi Çinal ve Ericsson İş Geliştirme Yöneticisi Sibel Aydoğdu Bahadır, Türkiye'de Java ile gerçekleştirilmiş ilginç projelerle ilgili deneyimlerini paylaştılar.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title