Haberler

Yaşlılar Darüşşafaka Rezidans'a Gelsin Yetim Çocukların Eğitim Fırsatı Olsun

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, Yaşlılara, "Huzurevi Arıyorsanız, Bağış Yapıp Darüşşafaka Rezidanslar'a Gelin. Hem Siz Rahat Edin, Hem Yetim Çocuklar Eğitim Fırsatından Yararlansın" Çağrısı Yaptı.

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, yaşlılara, "Huzurevi arıyorsanız, bağış yapıp Darüşşafaka Rezidanslar’a gelin. Hem siz rahat edin, hem yetim çocuklar eğitim fırsatından yararlansın" çağrısı yaptı.

Yıldırım, Darüşşafaka Okulları’nın yıllık cirosunun 10 milyon dolar olduğunu belirtti.

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, kendilerine huzur evi arayan yaşlılara, "Bağış yapıp, Darüşşafaka Rezidanslara gelin, hem rahat edin, hem yetim çocukların eğitimine katkıda bulunun" dedi. Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 1863 yılından beri babası vefat etmiş, ailesinin maddi olanaksızlığı yüzünden iyi eğitim fırsatı bulamayan başarılı çocukları ilköğretim 4’üncü sınıftan lise son sınıfa kadar kucakladığını hatırlatan Zekeriya Yıldırım, okulun yıllık bilançosunun 10 milyon dolar dolayında olduğunu vurguladı.

YAŞLILAR RAHAT, ÇOCUKLARA KAYNAK: Üçü İstanbul, biri İzmir’de toplam dört Darüşşafaka Rezidans’ın faaliyette olduğunu belirten Zekeriya Yıldırım, şunları söyledi: "İstanbul Maltepe, Şenesenevler ve Yakacık’ta, İzmir’de ise Urla’da bulunan rezidanslarımızın toplam 421 oda ve süiti var. Hepsi beş yıldızlı otel konforunda, Şu anda 225 oda ve suitimiz boş. Rezidanslarımızda 24 saat aralıksız doktor ve hemşire hizmeti var. Ayrıca yatağa bağlı yaşlılarımız için kesintisiz hemşire hizmeti söz konusu. Maltepe’deki rezidansızımızda Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Bakım Ünitesi de var. Amacımız yaşlılarımızı rezinadslarımızda rahat ettirmek, bu yolla çocuklarımızın eğitimine yeni kaynak yaratmak."

BAĞIŞ YAP, ÖMÜR BOYU KAL: Zekeriya Yıldırım, cemiyet yönetiminden Saffet Karpat, Adnan Dovan, Taner Soyak, Müge Özacar ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın’la birlikte, kurumla ilgili hedeflerini anlattı. Yıldırım, "yeni yaşam eviniz" diye tanımladıkları Darüşşafaka Rezidans’a giriş şartlarını şöyle özetledi: "Biz yaşlılarımızdan Darüşşafaka’ya bağış bekliyoruz. Bağışları gayrimenkul olabilir, nakit olabilir. Bağış için tam sınır deklare etmemekle birlikte, İstanbul’da makul bir yerde bir-iki daire boyutunda olabileceğini düşünüyoruz. Bağış yapıp, rezidanslarımızı seçen yaşlılarımızın bundan sonraki yaşamlarını en rahat gecirebilmeleri için her türlü olanağı kullanıyoruz."

’BAĞIŞÇI SİTESİ’YDİ: Darüşşafaka Rezidansları için geçmişte "huzur evi" veya "bağışçı sitesi’ gibi tanımlamalar kullanıldığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "Buralarda yaşayanlar ’huzur evi’ gibi bir adlandırmayı kullanmamızı istemediler. Darüşşafaka Rezidans adını oralarda yaşayan yaşlılarımızın önerisiyle benimsedik. Gerçekten hepsi de İstanbul’un çeşitli noktalarındaki rezidanslardan geri kalmıyor. Hatta artıları da var." Zekeriya Yıldırım, hayırseverlerden her zaman bağışlarını beklediklerini kaydederek, şunları dile getirdi: "11 bankanın internet sitesinde yerimizi aldık. O bankalarda internetten işlem yapmaya girdiğinizde Darüşşafaka’nın bağış hesabı da karşınıza çıkıyor."

Eğitimde gerileme vardı şimdi yeniden yükseliyor

ZEKERİYA Yılrdırım, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, kendilerinin cemiyet yönetimine gelmelerinden önce eğitimde gerilemeler gördüklerini savunarak, "Üniversite giriş oranımız düşmüştü. Biz zaten bu amaçla yönetime talip olduk" dedi. Cemiyet yönetimindeki değişikliğin ardından Genel Müdürlüğe Nilgün Akalın’ı getirdiklerini kaydeden Yıldırım, hızla eğitim kalitesini yükseltme çalışmaları başlattıklarını vurguladı. Nilgün Akalın, göreve gelir gelmez sınıflarda iyileştirmelere gittiklerini belirterek, "Önümüze 5 yıllık bir stratejik plan koyduk. Çocuklarımızı eğitimin yanısıra sosyal aktivitelerde de etkin hale getirecek programlar hazırladık" diye konuştu.

Ders: Çocuklarımızın geleceği Konu: Bağışlarınız umut olsun

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, ramazan ayında fitre ve zekat kabul ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Darüşşafaka’ya bağışları artırabilmek için Kurban Bayramı’nda da kampanyamız olacak. Kampanyamızın sloganını ’Ders: Çocuklarımızın geleceği, Konu: Bağışlarımız umut olsun’ şeklinde belirledik. Hayırsever vatandaşlarımızın bu kampanyamıza katkıda bulunmasını bekliyoruz."

220 milyon dolarlık gayrimenkulümüz var

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım, "421 oda ve suitle hizmet veren 4 rezidansın yatırım maliyeti ve cirosu nedir?" sorusuna, "Şimdiki rakamlarla 60-70 milyon dolarlık bir yatırım boyutundan söz edilebilir sanırım" yarıtı verdi. Yıldırım, bir başka soru üzerine de "İstanbul Maslak’daki kampüsümüz dahil gayrimenkullerimizin toplam değeri 220 milyon dolar dolayında. Elbette bunların satılması söz konusu değil" dedi.

Türkiye’de 7 bin 500 yetim çocuk belirledik

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Karpat, "Potansiyel öğrencilerini daha sağlıklı seçebilmek için Türkiye genelinde ilköğretim 3’üncü sınıfta bulunan yetim çocuklarla ilgili data oluşturduk. İlk ulaştığımız verilere göre Türkiye’de bizim okulun koşullarına uyabilecek 7 bin 500 yetim çocuk var. Bunların sınavlarımıza girmesini sağlayacağız. Başarılı olanları seçeceğiz" dedi. Cemiyet Başkanı Zekeriya Yıldırım da, 78 şehit çocuğunu sınavsız şekilde Darüşşafaka’ya aldıklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
title