Haberler

Yabancı Şirketlerden İngiltere'de Rekor Yatırım

İngiltere'de yabancı şirketlerin nisan ayına kadarki 12 aylık dönemde rekor sayıda projeye yatırım yaptığı açıklandı.

İngiltere'de yabancı şirketlerin nisan ayına kadarki 12 aylık dönemde rekor sayıda projeye yatırım yaptığı açıklandı.

İngiltere'nin Uluslararası Ticaret Departmanından yapılan açıklamada nisan ayına kadarki 12 aylık dönemde yabancı şirketlerin ülkede 2 bin 213 projeye yatırım yaptığı belirtildi. Bir önceki dönemle kıyasla İngiltere'de yabancı şirketlerin yatırım yaptığı proje sayısının yüzde 11 arttığı ifade edildi. Bu projelerle 116 bin kişiye istihdam sağladığı bildirildi.

ABD merkezli şirketler İngiltere'de toplam 570 projeye yatırım yaparak ilk sırada yer alırken, Çinli şirketler 156, Hintli şirketler ise 140 projeyi finanse etti.

Öte yandan 23 Haziran'da yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunun ardından yatırım planlarının rafa kalkmasından ya da iptal edilmesinden endişe ediliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İngiliz Ticaret Bakanı Liam Fox, "Bu etkileyici sonuçlar Birleşik Krallığın iş yapmak için en uygun yer olduğunu göstermeye devam ediyor. Avrupa'nın bir numaralı yatırım destinasyonu pozisyonumuzu güçlendirmek için erişimimizi gelişmekte olan piyasalara genişlettik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title