Haberler

Vali Aksoy: Samsun, Bölgesinin Yönlendirici Kenti

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun bugün, çok açık bir şekilde bölgesinin her açıdan belirleyici, yönlendirici merkez kenti olmuştur" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun bugün, çok açık bir şekilde bölgesinin her açıdan belirleyici, yönlendirici merkez kenti olmuştur" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığındaki Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş.'yi ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy öncülüğündeki heyeti, Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş. Kurucusu ve Onursal Başkanı Mansur Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Musa Süleymanoğlu ve Yönetim Kurulu Eş Başkanı Adem Yılmaz karşıladı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve Tekkeköy Belediye Başkanı CHP'li Hayati Tekin'in de aralarında bulunduğu müteşebbis heyet, Domak Pompa ve Makine A.Ş. yetkilileri eşliğinde fabrikayı gezerek, çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

Sektöründe öncü kuruluşlarından olan Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş.'nin misafiri olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun bugün, çok açık bir şekilde bölgesinin her açıdan belirleyici, yönlendirici merkez kenti olmuştur. Bunda da sanayicilerimizin payı çok büyüktür. Domak kentimize değer katan kuruluşlarımızdan biridir. Coğrafi ve stratejik konumu, kamu ve özel sektöre ait limanları, uluslararası havalimanı, Karadeniz Bölgesini Anadolu'ya bağlayan demir ve karayolu, üniversitesi ve kültürel alt yapısı ile bölgenin merkezi konumundaki ilimiz, gelişim sürecini hızlı bir şekilde devam ettirmektedir. Bize düşen bu buluşmanın ve alt yapı zenginliğinin sağladıklarıyla yetinmemek, iddiamızı hazırlıklı olarak geleceğe taşımak ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır" dedi.

Ziyaret karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mansur Yılmaz ise, çalışmaları hakkında dile getirilen övgü dolu sözler karşısında gurur duyduğunu belirtti. Samsun Valisi ve beraberindeki heyete Samsun OSB'nin ilk temelinin atıldığı yıla ait fotoğrafını da gösteren Mansur Yılmaz, sermayesiz sıfırdan başladığı hayat yolculuğunda bugünlere gelişini heyet ile paylaştı. Samsun Organize Sanayi Bölgesi'ne ilk fabrikanın temelini atanın kendisi olduğunu ifade eden Yılmaz, "O zamanlar OSB geceleri zifiri karanlık kuş uçmaz, kervan geçmez ıssız bir ova gibiydi. Tam 2.5 yıl bizim dışımızda şu anki OSB'ye kimse tek bir çivi bile çakmadı. Bugün ise boş yer yok. Bu da Samsun'un geldiği güzel noktayı gözler önüne seriyor" diye konuştu.

Domak Pompa A.Ş.'nin 0.5 beygirden 150 beygire kadar 600'ün üzerinde çeşit pompa üretildiğini söyleyen Yılmaz, "Bizim asıl işimiz su pompası üretmektir. Onun yanında dalgıç, fosektif, hidrofor pompalar da imal etmekteyiz. Markamız kalitesiyle, ürün çeşidiyle, müşteri odaklı hizmetimizle sektöründe Türkiye'nin aranan üç markasından biri. Bugün Türkiye'nin tarım yapılan tüm alanlarında olduğu gibi, sanayinin olduğu tesislerde de Domak pompalar kullanılmaktadır. Buna otel ve inşaatları da dahil edebiliriz. Ayrıca, sosyal sorumluluk anlayışımızla çevre bilinciyle üretim yapmaktayız. Hedefimiz ise, aynı anlayış ve kaliteyle yurt dışında da Domak'ı bir marka haline getirmek. Bunun içinde yeni makine parkı, ürün çeşitliliği ve ek binalar yapılmaktadır" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Salih Zeki Murzioğlu Samsun Merkez Hüseyin Aksoy Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title