Haberler

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın aylar sonra ortaya çıktı: Ben de mağdur oldum, Türk yargısına teslim olacağım

Güncelleme:

Binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra Uruguay'a kaçan Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın, avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. Bir video paylaşan ve kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Aydın, "Şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum. Kendi hür irademle en kısa sürede Türk yargısına teslim olacağım" ifadelerini kullandı.

Sanal çiftlik oyunu olan Çiftlikbank'ı kurduktan sonra binlerce kişiyi dolandırıp Güney Amerika ülkesi Uruguay'a kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, uzun sürenin ardından ortaya çıktı. Aydın akşam saatlerinde avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla bir video gönderdi.

"BEN DE MAĞDUR OLDUM"

Sözcü'nün haberine göre; kendisinin de mağdur olduğunu söyleyen Aydın, "Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum" dedi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın aylar sonra ortaya çıktı: Ben de mağdur oldum, Türk yargısına teslim olacağım

"TÜRK YARGISINA TESLİM OLACAĞIM"

Kısa sürede bulunduğu ülkedeki Türk elçiliğine teslim olacağını belirten Aydın, "Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısının vereceği karardan ve gerçeği bulacağımızdan şüphem yoktur" ifadelerini kullandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol'ün "Most Wanted" yani "en çok aranan" listesine girmişti. Interpol'ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

YÜZBİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi. Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs'a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Çiftlik Bank Uruguay Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (36)

Daldan Dala:

Tekrar inek sağmaya geliyor

209
8
yanıtYanıtla
ali bayazit :

gel koçum paran bitti herhalde. gene takviye yaparız.

199
6
yanıtYanıtla
Tolga Şamcı:

Daha kendi yazdığını okuyamayan bu dingile para kaptıran kardeşlerime Allah akıl fikir versin...

140
4
yanıtYanıtla
mustafa özkan:

Para bitti demek ki. Tosuncugumun.

139
3
yanıtYanıtla
Tolga CANDAN:

mağdurum diyo ferrariyle gezerken lüks mekanlarda karı kızla eylenirken mağdurmuydun ?

129
4
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Milletten silah zoruyla mı paraları toplamış ? kanmasalardı inanmasalar dı bu tosuna para yatıranlar inanın o yatırdıkları paraları normal faize yatırsalar bile krallar gibi yaşarlardı kimselere muhtaç olmadan para rahatsız ediyor demek ki insanları !

yanıt79
yanıt36
Behzat Çözer:

AYKUT KALANOĞLU aslında doğru söylemişsin ama hırsızın hiçmi suçu yok.

yanıt21
yanıt0
Edip Sevük:

Başka hangi yargı seni affederki. Sende biliyorsun, senin için en ideal yargı bunca daleveriyi rahatça çevirdiğin ülkenin yargısı dır.

120
6
yanıtYanıtla
Halil Habib:

Para bitti tekrar toplamaya geliyor:))nede olsa enayiler çok

110
3
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Para yerini buldu mağdur edebiyatı perde arkasında hatırı sayılır adamlar gelir bir iki ay yatar gerisi traşşş

104
5
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title