Haberler

Uzanların 'Back-up' Davası Zaman Aşımına Uğradı

Güncelleme:

Adabank'a ait bilgilerin yer aldığı ana bilgisayar back-uplarının kaybolmasına ilişkin açılan dava, zaman aşımına uğradı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından el konulan Adabank'a ait bilgilerin yer aldığı ana bilgisayar back-uplarının kaybolmasına ilişkin aralarında Kemal Uzan, Hakan Uzan, Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 7 sanık hakkında açılan dava, zaman aşımına uğradı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmada, tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Halil Sezgin, sanıkların lehine olan eski TCK'ya göre davanın zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, davanın ortadan kaldırılmasını istedi.

YAKALAMA KARARLARI KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, dosyayı karara bağladı. Kısa kararda, sanıklar Kemal Uzan, Hakan Uzan, Mustafa Akar, Bahattin Uzan, Azmi Yılmaz, Suat Gusunali ve Selahattin Bal hakkında 2003'te kamu davası açıldığı belirtilerek, sanıklara isnat edilen suç tarihinin 4 Temmuz 2003 ve öncesi olduğu hatırlatıldı. İsnat edilen suçlara öngörülen zamanaşımı süresinin dolduğu aktarılan kararda, bu nedenle sanıklar hakkındaki kamu davasının ortadan kaldırıldığı bildirildi. 

Mahkeme, sanıklar Kemal Uzan ve Hakan Uzan hakkında bu dosya kapsamında çıkarılan yakalama kararlarını da geri aldı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

BDDK tarafından Adabank'a el konulması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, banka arşivinde yapılan araştırmada, ana bilgisayar back-uplarının olmadığının görülmesi üzerine, bankanın yeni yönetimi tarafından şikayette bulunulmuştu.

İddianamede, 10 yıl saklanması zorunlu olan ve istendiğinde yetkili denetim görevlilerine verilmesi mecburi olan bu back-upları saklayan veya yok eden sanıkların suçu işledikleri kaydedilmişti.

İddianamede, sanıkların "bilgi ve belgeleri saklamak" ile "bilişim" suçlarından 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bahattin Uzan Hakan Uzan Kemal Uzan Adabank Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500

Yorumlar (4)

s.yukselsenolyuksel2010@hotmail.com:

SEVİNDİM ADAM DEVLETDEN HİÇ PARA ALMADAN BARAJ VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ İŞLER YAPTI..

13
4
yanıtYanıtla
s.yukselsenolyuksel2010@hotmail.com:

SEVİNDİM ADAM TEK KURUŞ DEVLET YARDIMI ALMADAN TÜRKİYEYE BARAJLAR VE ÇOK ŞEY KAZANDIRMIŞTI..

7
4
yanıtYanıtla
Murattmurat_yilmaz@hotmail.com.tr:

Gözümüz aydın !!!!!!

4
4
yanıtYanıtla
ayhan demirchat3928@gmail.com:

hele sukur bu ne yaa adam vallah nazarlandi ..HAKETEN BASARILI VATAN EVLADI ..ISALAH HAYIRLI UGURLU OLUR..?

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title