Haberler

Uşak Şeker Fabrikasında Pancar Alımına Başlandı

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasında pancar alımına başlandı.

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasında pancar alımına başlandı.

Türkiye'nin ilk özel teşebbüs yatırımı olarak 1926 yılında faaliyete geçen Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda 92. kez açılan "Pancar alım kampanyası" nedeniyle tören düzenlendi.

Fabrikanın müdürü Ali Erdoğmuş, bin 801 çiftçi ailesiyle 254 bin 130 tonluk üretim kapasitesi sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

Şeker pancarı ekimlerinin 22 Mart'ta başladığını, toplam 37 bin 660 dekar alanda ekim yapıldığını hatırlatan Erdoğmuş, çiftçilere bugüne kadar 12 milyon 538 bin lira avans ödendiğini kaydetti.

Alımların 5 merkezde gerçekleşeceğini vurgulayan Erdoğmuş, "105 gün boyunca 24 saat kesintisiz çalışılarak günde yaklaşık 195 bin ton şeker pancarı işlenecek. Ayrıca bu dönemde 25 bin ton şeker, 8 bin ton melas, 65 bin ton yaş pancar posası elde edilmesi planlanıyor." dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise 92 yıldır faaliyette bulunan fabrikanın kent ve bölge ekonomisine katkı sağladığına işaret etti.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise Türkiye ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini vurgulayarak, "Ülkemiz uluslararası güçlerin ve terör örgütlerinin saldırısı altında. Bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan ekonomimizi daha iyi noktalara taşıyoruz. O yüzden çalışmak hep birlikte üretmek zorundayız." diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, üreticilere teşekkür etti.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da şeker pancarındaki kota uygulamasını eleştirdi.

Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı getiren Alim Alper, İbrahim Tetik ve Hasan Cacar ödüllendirildi.

Kurdele kesiminin ardından şeker pancarları fabrikaya alınmaya başladı.

Törene, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak Şeker Fabrikası'nın kurucu Nuri Şeker'in torunu Mehmet Şeker, çiftçiler ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nuri Şeker Erdoğmuş Türkiye Uşak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title