Haberler

Ürün Alırken Markaya Güvenin

Gıda ürünlerinde son dönemde yaşanan güvenilirlik sorunu tüketiciyi daha dikkatli alışverişe yönlendirirken markalar ön plana çıkıyor.

Gıda ürünlerinde son dönemde yaşanan güvenilirlik sorunu tüketiciyi daha dikkatli alışverişe yönlendirirken markalar ön plana çıkıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde çeşitli gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir etmesinin ardından tüketici güvenli ürünlere markalar aracılığıyla ulaşıyor.

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde kurulu bulunan Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş.'de Golda markasıyla bakliyat ve makarna da Uluslararası Güvenilir Gıda Derneği (UGGD) tarafından Güvenilir Gıda Ödülü aldı. Bu ödülle kalitesini tescilleyen Kom Gıda ürettiği bütün ürünlerde tüketiciye güven veriyor.

Komgıda A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, aldıkları ödülün haklı gururunu yaşarken tarlada yetişen ürünün işlenip paketlenerek tüketiciye ulaşmasına kadar bütün süreci titizlikle takip ettiklerini söyledi. Üretim alanlarında maksimum seviyede tutulan hijyenin önemine değinen Demiröz, tüketici memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını kaydetti. Demiröz, "Çiftçimizden buğday temininde, buğdayın fabrikaya alımında belirli kalitede, belirli silolarda depolanmasına, daha sonra bunların uygun

ürünün üretiminde kullanılmasına, düzgün şekilde paketlenmesinde, hijyen ortamlarında perakende noktalarına ulaşmasına kadar sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Çiftçimizin en iyi buğdayı yetiştirmesi çok önemli. Bu nedenle çiftçimiz anızlarını yakmasın, tohumluk buğdaylarınızı özenle seçin, bir senenin ürününü heba etmeyin. Tarladan kaliteli buğday almadığımız zaman buradan kaliteli ürün çıkartmamız mümkün değil. Güvenilir gıda üretebilmek için güvenilir firma olmak gerekiyor. Üretimin her aşamasını

takip etmek bir günlük bir iş değil, bunu sürekli hale getirmek gerekiyor" dedi.

Komgıda olarak ürettikleri bütün ürünlerde bu konuların hassasiyetle üzerinde durduklarını ifade eden Demiröz, "Bakliyat ürünlerinde belirli kıstaslarımız var. Bakanlığımızın koyduğu kıstaslara uymayan ürünler fabrikamıza girmiyor. Mercimek üretiyoruz, bu ürünü Beyşehir, Mardin, Şanlıurfa yöresinden karşılıyoruz ama genelde Beyşehir yöremizi tercih ediyoruz. İthal mercimeği fabrikamıza almıyoruz ve tüketiciye ithal mercimek asla satmıyoruz. Fasulye ve nohudu ağır kriterlerde alıyoruz, kabul edilme

sınırlarımız çok yüksek. Bunları da bu yöreden temin ediyoruz ve tamamen yerli ürün satıyoruz. Yerli üreticimize güvendiğimiz için onların dışında başka yerden ürün almıyor ve fabrikamıza sokmayı sağlıklı bulmuyoruz" diye konuştu.

TÜKETİCİYE MARKA UYARISI

Komgıda Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, tüketicinin alacağı üründe markanın artık bir kalite ayracı olduğunu dile getirdi. Tüketicinin sağlıksız gıda yemesi ile kandırılmasının birbirinden farklı konular olduğunu hatırlatan Demiröz, "Örneğin bir kilo kaşar kaç kilo sütten oluyor bunu tüketici bilecek ve o süt miktarının yarı kadar fiyatına satılan kaşarı kendini kandırıp, güvenip tüketmeyecek. Etin fiyatını bilecek ve kilosu 3-5 liradan sucuk alıp tüketmeyecek. İçinde kırık oranı yüksek pirinç

tüketiciyi zehirlemez, zararlı da değildir ancak kandırılır. Tüketici ürünün üzerinde yazan kriterleri sağlayıp sağlamadığını kontrol edecek" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimlerinin kendileri gibi marka olmuş firmalara olan güveni daha da artırdığını söyleyen Demiröz, tüketicilere şu uyarılarda bulundu:

"Ürün alırken tarihine bakmakla yetinmeyin. Başka kriterlere de bakın. Bu hem kalitelidir hem de ucuzdur diye tüketici kendini kandırmasın. Sağlığınız daha önemli." - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kazımkarabekir Kombassan Karaman Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title