Haberler

Üniversite ve İş Dünyasının Bağlarını Güçlendirecek Adım Atıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, sanayi dünyasının devlerini aynı çatı altında toplayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, sanayi dünyasının devlerini aynı çatı altında toplayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine; üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ile İSO ve üniversitenin yönetimi katıldı.

İşbirliğiyle İTO ve üniversite arasında geçen yıl gerçekleştirilen protokolün bir benzeri hayat bulacak. Protokol ile İstanbullu sanayicilerle üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri arasında diyalogu kuvvetlendirecek, geleceğe yön verecek projelerin temelleri atılmış oldu.

İSO İLE İŞBİRLİĞİ SAĞLAM BİR ADIM

Törende bir konuşma yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, iş dünyası ile akademi dünyasının iki önemli değerinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çağlar, konuşmasına, göreve geldiği ilk günden bugüne kadar İstanbul'da iş dünyası için çaba sarf eden odalarla sıkı iş birliğine ve Ticaret Üniversitesi'ne büyük önem verdiğine vurgu yaparak başladı. Ticaret Üniversitesi'nin İSO camiasının da üniversitesi olduğunu kaydeden Çağlar, 'Üniversitemiz, şehir merkezlerindeki yerleşkeleriyle, çok değerli ve deneyimli eğitim kadrosuyla, Türkiye'de pek çok ilke imza atarak açtığı fakülte ve bölümlerle, ticari hayatta kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandıran projeleriyle, yurt dışındaki prestijli üniversitelerle yaptığı iş birliği anlaşmalarıyla, teorinin yanında pratik deneyimleri yaşayacağı sanal mahkeme veya bankacılık laboratuarlarıyla ve daha sayamayacağım birçok yenilikleriyle güçlü bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İstanbul Sanayi Odası ile yapılan protokol bu sağlam adımlardan birisi olacaktır' diye konuştu.

Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Üniversitemizi iş dünyası ile buluşturan, kucaklaştıran, birlikte hareket ettiğimiz bir modelin içerisine sokmak istiyoruz. Bu çerçevede düşündüğümüzde İSO ile yaptığımız protokol çok önemli. Biz İTO olarak 350 bine yakın üyemizle İstanbul tüccarını temsil ediyoruz. İSO da, tüm İstanbul sanayicilerini temsil ediyor. Biz girişimci yönü olan sanayici olacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlarken, İSO'nun da bu konuda katkılarının olacağını düşünüyoruz.'

'TİCARET ÜNİVERSİTESİ GÖZBEBEĞİMİZ'

Törene ev sahipliği yapan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: " Bizim anlamlı ve önemli bir gün. Hatta geç kalınsa da açığımızın en kısa zamanda kapanmasına vesile olacak bir protokole imza koyduk. 12 yılı geride bırakan üniversitemiz her ne kadar İTO'nun şemsiyesinin altında kurulmakla beraber bizim için de göz bebeği. Ayrıca İSO üyelerinin hemen hemen hepsi İTO'nun da üyesi. Bu yönüyle birbirimizi iki farklı odalar olarak görmüyoruz. Bu nedenlerle üniversitemizin markasının başarısı ve itibarı İSO'nun da itibarıdır. Gençlerin bizim kaynaklarımızdan istifadesini planlarken aslında biz iş adamlarının da, kendimizi geliştirmemiz noktasında eğitimimizi arttırmamız gerekiyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi bu alanda da ufuk açacaktır. Protokolün bu alanda da fırsat vereceğini düşünüyorum.'

GÜÇLÜ BİR YAPI OLACAK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de yaptığı konuşmada, üniversitenin kurucu iradesi olan İTO ile yapılan işbirliğinin bir benzerinin İSO ile yapılmasının hem sanayicilere büyük yararlar sağlayacağını, hem de üniversitenin kuruluş amacına hizmet edeceğini vurguladı. Ekren, söz konusu işbirliğinin zamanla daha da gelişeceğini, protokolle başlatılacak projelerin İstanbul Sanayi Odası ve üyelerinin desteğiyle daha güçlü bir yapıya sahip olacağını kaydetti.

İbrahim Çağlar'ın işbirliğine dair verdiği müjdeler şu şekilde sıralandı:

"*Öğrencilerimiz artık İstanbul Ticaret Odası üyelerinden teorik bilgilerin yanında ticaretteki pratikleri öğrenirken, İstanbul Sanayi Odası üyelerinden de sanayi ve üretimle ilgili pratikleri öğrenecekler.

*Başlattığımız oda-üniversite iş birliği çerçevesinde 81 komite üyemiz, öğrencilerimize danışman koçluğu yapacak ve son sınıf öğrencilerinin derslerinde tecrübe ve bilgi birikimlerini aktaracak. Artık bu halkaya İstanbul Sanayi Odası da giriyor ve öğrencilerimiz bu tecrübelerden istifade edebilecekler.

*Üniversitenin kurucu ortağı olduğu ve teknolojik faaliyetlerinin yer alacağı Teknokent İstanbul'un faaliyetlerinde önemli yer tutacak olan savunma sanayi alanında İSO ve üyeleri ile üniversitenin yer alacağı ortak projeler gerçekleştirilecek.

*İSO'nun yayınladığı raporlara üniversite tarafından akademik destek verilecek.

*Ulusal ve uluslararası proje başvurularında kurumlar ortak ya da işbirliği kuruluşu olarak bulunabilecek, bu amaçla çalışmalar yapabilecek.

Üniversitenin ilgili bölümlerindeki öğrencilerin staj süreçlerinde İSO üyeleriyle irtibatlı olunacak.

*İSO üyeleri için lisansüstü eğitim ve öğretim programlarının düzenlenmesi için adımlar atılacak.

*Üniversitenin, iş dünyasının firmalarının hemen her alandaki sorunlarının çözümüne ve firmaların gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Üniversite İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin, iş dünyasına hizmet üretmesi çerçevesinde, İSO üyelerinin ihtiyaçlarına dönük bilimsel saha çalışması yapılacak". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası İbrahim Çağlar Nazım Ekren Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title