Haberler

Genç İşadamları Kongresi İstanbul'da Yapılacak

Güncelleme:

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından 2008 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen, 6-7 Aralık tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak olan "Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK)"e bu yıl 50 farklı ülkeden 1.500 işadamı katılması bekleniyor.

Bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan "İş Dünyasında Rızk ve Risk İkilemi" temalı Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne 1.500 yabancı genç işadamı olmak üzere toplamda iki gün boyunca 5 bin genç işadamının bir araya getirilmesi hedefleniyor. Kongrede ayrıca başlangıç seviyesindeki en başarılı 100 projeye yerli ve yabancı sermaye gruplarından oluşturulacak fonla doğrudan yatırım yapılması sağlanacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan  MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, "Kongreye Malezya'dan Güney Afrika'ya, Tataristan'dan Hollanda'ya çok farklı coğrafyalardan 50 ülkeden 5 bin  Genç işadamı katılım sağlayacak. Kongre hem gençliğe hem de iş dünyasına ayna tutacak"  ifadelerini kullandı.

Akbal, kongrede ayrıca "100 fikir 100 şirket 10 milyon destek projesi"yle uygulanabilir, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş fikirlerine MÜSİAD'lı yatırımcılar tarafından destek sağlanacağını, Batı mutfağının ürünü olan melek yatırımcılık kavramının ötesinde bir girişimcilik modeli önereceklerini ve önerilecek yeni kavramın adını ise kongrede duyuracaklarını kaydetti.

"İş Dünyasında Rızk-Risk İkilemi" temasıyla gerçekleştirilecek Kongrede, "İş Dünyasında Rızk", "İş Dünyada Risk" ve "Bireysel Risk-Toplumsal Rızk" başlıklı 3 oturum yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Haliç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title