Haberler

Uludağ'da Sezon Açılmadan Yılbaşı Rezervasyonları Patladı

Güncelleme:

Kayak ve kış turizminin merkezlerinden Uludağ'da, sezon açılmadığı halde otellerde yılbaşı tatiline yönelik rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı.

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, sezon açılmadığı halde otellerde yılbaşı tatiline yönelik rezervasyon oranı yüzde 80'e ulaştı.

Uludağ'da son günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından pistler, kayak ve diğer kış sporları için elverişli hale getirilirken otellerde sezona yönelik hummalı çalışmalar sürüyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'nın ve Türkiye'nin markası olan Uludağ'ın, kayak sporu ve kış turizmi için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Akkuş, kış sezonunun en önemli tatil dönemlerinden olan yılbaşı öncesi erken yağan karın turizmcileri sevindirdiğini dile getirerek, "Oradaki yatırımcımız, işletmecilerimiz, kar yağmasını dört gözle bekliyordu. Uludağ'da kar duasına çıktığımız zamanlar oldu. Bunları da hatırlıyoruz ama şu anda kar yağdığı için herkes bayram ediyor, bunun neşesini, mutluluğunu yaşıyor. Karın erken yağması, bütün turizm sektörünü, Uludağ'daki yatırımcıyı neşelendirdi" diye konuştu.

Sezon açılışı 20 Aralık'ta

Bölgede kış sezonunun 20 Aralık'ta açılacağı bilgisini veren Akkuş, bunun ardından yılbaşı hareketliliği yaşanacağını vurguladı.

"Şu anda yılbaşı için ciddi rezervasyonlar yapılmış durumda" diyen Akkuş, 2013-2014 kış sezonunun iyi geçmesini beklediklerini anlattı.

Kış rezervasyonlarındaki yoğunluğa da değinen Akkuş, "Otellerin kış için doluluk oranı yüzde 60. Bu oran ilerleyen günlerde yüzde 90, yüzde 95, yüzde 100'lere ulaşacak. Yılbaşı için zaten şu anda oteller açılmadan yüzde 80 dolu. 20 Aralık'tan sonra yer bulmamız mümkün olmayabilir" ifadesini kullandı.

"Hayatında kar görmeyen Araplar, Uludağ'da kar görecek"

Mehmet Akkuş, Uludağ'ın, yerli turistlerin yanı sıra Rusya ve Arap dünyası başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçileri ağırladığına işaret etti.

Uludağ'ı özellikle Araplara anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Akkuş, şöyle konuştu:

"Hayatında kar görmeyen Araplar, Uludağ'da kar görecek. Onları da buraya getirmeye çalışıyoruz. Bursa ve Güney Marmara'yı Ortadoğu ile çok güzel endeksledik. Yani Ortadoğu'daki turistlerin çok ilgisini çektik. Bundan dolayı belki Uludağ'da yapılacak yeni planlamada Arap yatırımcılar bile söz konusu olacak. Bunun da altyapısını, çalışmalarını yapıyoruz. Belki de Ortadoğu'dan ciddi Arap sermayesini bile buraya yatırımcı olarak davet edeceğiz, getireceğiz."

Akkuş, Bursa Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü teleferiğin Oteller Bölgesine ulaştırılması projesinin tamamlanmasıyla Uludağ'da turizmin daha fazla ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title