Haberler

Ülker, Kurban Bayramı için 56 farklı çikolata ve şekerleme alternatifi sunuyor

Güncelleme:

Ülker, Kurban Bayramı'na özel olarak 56 farklı çikolata ve şekerleme alternatifi hazırladığını duyurdu. Ürünler arasında klasiklerin yanı sıra yeni çikolata ve şekerleme çeşitleri de bulunuyor. Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi Mustafa Kabakçı, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da hediyelik ve ikramlık pazarında lider olduklarını belirtti.

p>Ülker, hediyelik ve ikramlık ürün kategorisinde 56 farklı çikolata ve şekerleme alternatifiyle Kurban Bayramı'na hazır olduğunu açıkladı.

Türk toplumunun ortak hafızasında yer bulmuş ikonik lezzetlerin, geçmişten bu yana hep Ülker etiketi taşıdığına vurgu yapan Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, "Ülker, geçmişten bugüne bayram ziyaretlerine ürünleriyle eşlik etti. Her biri klasikleşmiş bu lezzetler, tüm Türkiye'de büyük beğeni görüyor. Bizler bu ürünleri hazırlarken tüketicilerimizin beklentilerini merkeze alarak hareket ediyoruz.  Bu yıl da bayrama hazırlanırken tüketicilerimizin bizlerden beklentileri doğrultusunda gerek çikolata gerek şekerlemede geniş bir ürün portföyü oluşturduk. Portföyümüze kattığımız yeni ürünlerle birlikte; çikolatada 27, şekerlemede 29 olmak üzere toplamda 56 hediyelik ve ikramlık ürün hazırladık. Ramazan Bayramı'nda tüketicilerimize sunduğumuz Ülker Çikolata Mini Keyifler, Ülker Çikolata Truffle ve Ülker Choco Toffe Kurban Bayramı'nda da raflarda olacak.  Yeni ürünlerin yanı sıra bayramın klasiklerinden Ece, Ece Trio, Çikolatin ve mini boyları ile Laviva, Caramio, Albeni ve Coco Star da kahve ve çay ikramlarına eşlik edecek. Hediyelik kutularda ise deniz kabuğu formunda fındıklı krema dolgulu sütlü ve beyaz çikolatasıyla Ülker Select Çikolata'yı da bir seçenek olarak tüketicilerimize sunuyoruz" dedi.

Kabakçı, farklı meyve lezzetleriyle Ülker Lokumcuk 'un bu bayramda ilk kez yeni hediyelik kutusunda satışa sunulacağı bilgisini aktardı.

Kabakçı, bayramda sevdiklerini ziyaret etme fırsatı bulamayanlar veya alışverişlerini internet üzerinden yapmayı tercih edenler için de e-ticaret ve online kanalda geniş ürün seçenekleri sunduklarını hatırlattı

"RAMAZAN BAYRAMI'NDA LİDERİZ"

Türkiye'deki hediyelik ve ikramlık çikolata ve şekerleme tüketimi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Kabakçı, şunları söyledi:

"İpsos'dan aldığımız verilere göre geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da ciroda yüzde 30 pazar payı ile hediyelik ve ikramlık pazarında birinciliğimizi devam ettirdik. 2022 Ramazan Dönemine göre ciroda yüzde 103 büyüyen pazarda yüzde 119 büyümeyle pay kazandık. Geçmiş bayramlarda olduğu gibi, yine bayramlık ürünlerimizle pazarı büyütmeye katkı sağlamaya ve liderliğe devam edeceğiz"

İKRAMLIK ŞEKERLEMEDE DOĞU VE GÜNEYDOĞU ZİRVEDE

Marmara Bölgesi'nin hediyelik ve ikramlık çikolata satışlarında yüzde 30,8 ile ilk sırada yer aldığını söyleyen Mustafa Kabakçı, "Ramazan Bayramı'nda her yıl olduğu gibi Marmara bölgesi yüzde 34, İç Anadolu yüzde 21 ile en yoğun ikramlık çikolata tüketen bölgeler oldu, bu bölgeleri sırasıyla Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yüzde 13'er, Akdeniz yüzde 12 ve Karadeniz yüzde 6 ile takip etti. En fazla ikramlık şekerleme ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde tüketildi.  Yüzde 31'lik payla Doğu ve Güneydoğu Anadolu yine bu listede zirvede yer alırken bu bölgeleri sırasıyla Marmara yüzde 22, İç Anadolu yüzde 19, Ege yüzde 12, Akdeniz yüzde 11 ve Karadeniz yüzde 5 ile takip etti." dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Kurban Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title