Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın Kabulü

"Ekmek kuyruğundaki insanların üzerine bomba atılması insanlığın yüz karası" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye'deki insanların ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirterek,

"Ekmek kuyruğundaki insanların üzerine bomba atılması insanlığın yüz karası" dedi.

Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın da içinde bulunduğu organizasyonda Suriye'ye insani yardım çalışması yapılacağını, ilk etapta 35-40 bin ton un gönderileceğini söyledi.

Suriye'deki insanların ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Yıldırım,

"Ekmek kuyruğundaki insanların üzerine bomba atılması insanlığın yüz karası. Yıllarca Suriye'deki sivil halk, baş düşmanlarıyla savaş etmek için varını yoğunu silaha yatırdı. Hiç akıl edemediler, 'o silahları, kendilerine kullanılacak' diye. Kendi ölümleri için kendi elleriyle silahlanmaya yardım ettiler. Bugün orada öyle bir insanlık dramı yaşanıyor, saltanatın devam etmesi uğruna. İnşallah orada daha fazla masum sivil insan hayatını kaybetmeden bu iş biter de bölge biraz rahatlar" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın sadece Türkiye içinde değil, dünyanın her tarafında itibar gördüğünü kaydeden Yıldırım, olağanüstü hallerde hızlı hareket edebilen kuruluş olarak gün geçtikçe kendisini daha fazla hissettirdiğini vurguladı.

Özellikle Van depreminde, yurt dışında Pakistan'da, Arakan'da birçok bölgeye ve şimdi Suriye'den gelen 160 bin civarındaki sivil sığınmacıya günübirlik sıcak yemek çıkarmak suretiyle ciddi hizmet verdiğini bildiren Yıldırım, bakanlık olarak Türk Kızılayı'nın birkaç projesini üstlendiklerini, olağanüstü durumlarda haberleşme sistemini kurduklarını, bunun faydasını da Van depreminde gördüklerini anlattı.

Bakan Yıldırım, devlet olarak doğrudan yapılamayacak işlerin Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla yapılma imkanı bulunduğuna dikkati çekerek, "Savaşlar devam eder, devletler arasında anlaşmazlıklar sürer, diplomatik sorunlar hat safhaya çıkabilir ama insani değerlerin kesintiye uğramadan devam etmesi lazım. O boyutu sağlayacak olan da Türk Kızılayı gibi kuruluşlardır" dedi.

Fiyakalı, avantajı, fırsatları çok olan kuruluşlarda herkesin çalışmak istediğini ancak fedakarlık boyutu çok anlamlı olan bu tip kuruluşlarda görev almanın herkesin karı olmadığına işaret eden Yıldırım, böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için kendilerini kutlayarak, başarı diledi.

Yıldırım, Türk Kızılayı'nın projelerine her türlü desteği ve katkıyı vermeye devam edeceklerini ifade ederek, "Yeter ki proje üretin" dedi.

-81 ilden 81 çocuğa İstanbul gezisi-

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım da yaklaşık 4 ay önce kurulan Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevine atama usulüyle geldiğini belirterek, projeleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul Şube Başkanlığının kurulduğundan bu yana 4 bin ünite civarında kan toplandığını ifade eden Yıldırım, Türk Kızılayı'nın İstanbul'da 60 şubesinin bulunduğunu, gelecek yıl itibariyle İstanbul'daki ilçe başkanlarıyla aylık düzenli toplantılar yapacaklarını kaydetti.

Türkiye genelinde 780 olan Türk Kızılayı şubelerinin 50'ye yakınının kapatıldığını ya da birleştirildiğini anlatan Yıldırım, 23 Nisan'da 81 ilden 81 uçağa binmeyen çocuğun uçakla İstanbul'a getirilmesi ve tarihi yerlerin gezdirilmesinin ardından boğaz turu yaptırılacak çocukların tekrar uçakla memleketlerine gönderilmesi projelerinin bulunduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım da 81 ilden 81 çocuğun uçakla İstanbul'a getirilmesi ve konaklamaları için yardımcı olacağını, çocuklara Marmaray Projesi'nin de gezdirilebileceğini söyledi.

Bu tür projeleri gören kişilerin, Kızılay'a olan bakışlarının olumlu yönde geliştiğini vurgulayan Yıldırım, "(Bunlar ne güzel şeyler yapıyorlar, çocukları Anadolu'dan getirip Batıyla kaynaştırıyorlar) diye düşünürler. Verilen mesaj size olan ilgiyi, bakışı olumlu yönde etkiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Bakan Yıldırım'a 1944 yılında yurt dışında yaptırılan rozet ile Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının sembolik anahtarını, Bakan Yıldırım da İlhami Yıldırım'a tablo hediye etti.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

İlhami Yıldırım Türk Kızılayı İstanbul Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title