Haberler

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yol ağını geliştiriyor

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çorum, İskilip Devlet Yolu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yol ağını daha hızlı, güvenli ve konforlu hale getirdiklerini belirtti.

ERKAN KARACA

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8 ilçenin kullanacağı yeni İskilip Devlet yolu ile farklı seviyeli kavşağın açılışını yapmak için Çorum'a geldi. Uraloğlu, "Bugün Çorum'a, Türkiye Yüzyılı'na yakışan yatırımlarımızdan birisi olan İskilip Devlet Yolu'nu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yolumuzu 17,4 kilometre bölünmüş yol, 33,6 kilometre tek yol olmak üzere toplam 51 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak projelendirdik.  9. kilometreden itibaren 21,5 kilometrelik kesimi 2021 yılının sonunda, tek yol standardında trafiğe açmıştık. Mevcut yolu by-pass ederek farklı bir güzergahta bölünmüş yol olarak projelendirdiğimiz 9 kilometrelik kesimde de yol yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk" dedi.

Açılış için bugün Çorum'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Delice- Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. 120 kilometre uzunluğundaki Delice- Çorum Yüksek Standartlı demiryolumuzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolumuz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda Hızlı Tren seferleri düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNİ NİTELİKLİ YOLLARLA DONATIYORUZ"

Abdulkadir Uraloğlu şunları söyledi:

"Ülkemizin kaynaklarını en doğru yatırım hamleleri ile değerlendirerek kaliteli ulaşım hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Karayolları ve karayolu taşımacılığı gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez ulaşım modlarından biridir. Bu yönde yaptığımız yatırımlarımızın ekonomiye sağladığı katma değeri göz önünde bulundurarak, ülkemizin her köşesini daha hızlı, güvenli, konforlu nitelikli yol ağlarıyla donatıyoruz. 2002 öncesi 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızla, sadece 6 ilimiz birbirine bağlıydı. 2023'de ise bölünmüş yol ağımızı 29 bin 283 bin kilometreye çıkararak, 77 ilimizin birbiri ile bağlantısını sağladık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı da 21 yılda yapılan 2008 kilometre ile 3 bin 722 kilometreye çıkardık. Bölünmüş yollarımız, ülkemizin yol ağının yüzde 43'ünü oluşturmasına rağmen, bütün yol ağımızda hareket eden trafiğin yüzde 83'üne hizmet veriyor. Bölünmüş yol yatırımlarımızla; trafik güvenliğini artırarak kazalardaki ölüm oranını düşürdük. Taşıt işletme giderlerinde tasarruf sağladık, seyahat konforunu arttırdık ve süresini kısalttık. Yollarımızdaki ortalama hızı 40 kilometreden 88 kilometreye çıkardık. Hizmete sunduğumuz her çalışmamızda, bütünsel kalkınmayı geliştirerek halkımızın refahını artırdık, ihtiyaçlarına cevap verdik.

"ÇORUM'DA ULAŞIM ALTYAPISINA 25 MİLYAR HARCADIK"

Çorum, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarında merkez konumunda bulunmaktadır. Çorum'un bu avantajını kullanarak daha da ön plana çıkmasını sağlamak için gerekli yatırımları yapıyoruz. 2002 yılından bu yana Çorum'un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 25 milyar 114 milyon lira harcadık. Çorum'u Samsun'a, Kırıkkale'ye, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladık. Samsun-Ankara Yolu, Kuzey Tetek Aksı, Çorum-Sungurlu ayrımı Alaca, Çorum-Yozgat Yolu, İskilip Şehir Geçişi Yolu, İskilip- Çankırı Yolu ile birlikte Saraydüzü- Kargı Yolu gibi önemli projeleri bitirdik.  Kırkdilim Geçişi'nin de içinde olduğu Çorum- Laçin- Osmancık Yolu başta olmak üzere birçok projemizde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

"DELİCE- ÇORUM YHT PROJESİ İHALESİNİ 2024 YILINDA YAPACAĞIZ"

Ayrıca devam ettiğimiz çalışmalardan bahsetmişken belirtmek istiyorum; Delice- Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. 120 kilometre uzunluğundaki Delice- Çorum Yüksek Standartlı demiryolumuzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolumuz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda Hızlı Tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara- Kırıkkale- Çorum arasında yaklaşık 3,5- 4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek. Delice-Çorum arasındaki karayolu ile yaklaşık 1,5 saat süren ulaşım süresini de yaklaşık 35 dakikaya düşürüp, her türlü hava koşulunda vatandaşımıza kesintisiz ulaşım imkanı sağlamış olacağız.

"İSKİLİP DEVLET YOLUNU KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Bugün Çorum'a, Türkiye Yüzyılı'na yakışan yatırımlarımızdan birisi olan İskilip Devlet Yolu'nu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yolumuzu 17,4 kilometre bölünmüş yol, 33,6 kilometre tek yol olmak üzere toplam 51 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak projelendirdik.  9. kilometreden itibaren 21,5 kilometrelik kesimi 2021 yılının sonunda, tek yol standardında trafiğe açmıştık. Mevcut yolu by-pass ederek farklı bir güzergahta bölünmüş yol olarak projelendirdiğimiz 9 kilometrelik kesimde de yol yapım çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Yolumuzun 9 kilometrelik kesimini de trafiğe açmamızla birlikte toplam 30,5 kilometrelik kesimi tamamlamış bulunuyoruz. Yolumuz; Çorum-Ankara Devlet Yolu'nu İskilip-Tosya bağlantısı ile Tetek güzergahına, İskilip-Bayat bağlantısı ile de Kastamonu- Çankırı-Kırıkkale Devlet Yolu'na bağlıyor. Bu güzergah, Delice- Kırıkkale- Ankara yönünde trafik yoğunluğu olduğu dönemlerde Orta ve Doğu Karadeniz'den Ankara yönüne alternatif yol olarak kullanılması bakımından oldukça önemlidir. Yolun geometrik ve fiziksel standartlarını iyileştirerek, vatandaşlarımızın sürüş konforunu ve trafik güvenliğini de artırmış olduk."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İskilip Türkiye Çorum Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title