Haberler

U.S. Polo Assn. Cirosunu Yüzde 62 Artırdı

Güncelleme:

Aydınlı Grup Yönetiminde 14 Yıldır 40 Ülkede Tüketicilerle Buluşan U.S. Polo Assn., Yalnızca Çocuk Ürünlerinin Satılacağı U.S. Polo Kids Mağazaları Açmaya Hazırlanıyor.

Aydınlı Grup, 1997 yılından bu yana 40 ülkede ana lisansörlüğünü yürüttüğü U.S. Polo Assn.'de çocuk mağazalarıyla atağa hazırlanıyor. Aydınlı Grup Genel Müdürü Levent Özkan, çocuk koleksiyonunun gördüğü yoğun talep üzerine çocuk ürünlerine özel mağazalar açmaya karar verdiklerini belirterek, "İlk U.S. Polo Kids mağazamızın kapılarını, Nisan başında Bakırköy'de hizmete girecek Forum Marmara Alışveriş Merkezi'nde açıyoruz. 2011'de üçü İstanbul'da, ikisi Adana ve Kayseri'de olmak üzere toplam beş U.S. Polo Kids mağazası açacağız. Beş yıllık hedefimiz Türkiye genelinde 25 U.S. Polo Kids mağazasına ulaşmak" dedi.

U.S. Polo Assn.'in yetişkin mağazalarında da çocuk ürünlerini sunmaya devam edeceklerini dile getiren Özkan, "Yurtiçindeki 85 U.S. Polo Assn. satış noktamızda çocuk koleksiyonumuzu daha ön plana çıkaran revizyonlar yapıyoruz. U.S. Polo Kids'de 2010'da 6 milyon TL ciro gerçekleştirdik. Bu yıl 10 milyon, 2012'de de 15 milyon TL ciro hedefliyoruz" diye konuştu.

2010'da ciroda yüzde 62'lik artış, 2011 için yüzde 35 büyüme hedefi

2010'da U.S. Polo Assn.'de hedeflerini aşarak büyümeye devam ettiklerini ifade eden Levent Özkan, "2009'da ciromuz 37 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, 2010 içinse kendimize 50 milyon dolar ciro hedefi koymuştuk. 2010'da yüzde 62 gibi rekor bir artışla 60 milyon dolar ciro elde ettik, hedefimizi aştık. Aydınlı Grup'un toplam cirosu içindeki payımız yüzde 42 oldu" dedi.

2011'de ciroda yüzde 35'lik bir büyüme hedeflediklerini kaydeden Özkan, "U.S. Polo Assn'de 2011 ciro hedefimiz 80 milyon dolar. Öte yandan 2010 yılında 8,5 milyon dolar ihracat yaptık, 2011 içinse 14,5 milyon dolar ihracat hedefi belirledik" diye konuştu.

2011'de yurtiçi ve yurtdışında toplam 43 yeni mağaza hedefi

U.S. Polo Assn.'in Aydınlı Grup yönetiminde faaliyet gösterdiği ülke sayısının artmaya devam ettiğini belirten Levent Özkan, şöyle devam etti:

"Aydınlı Grup olarak U.S. Polo Assn.'in dünya genelindeki 8 ana lisansöründen biriyiz. Markanın genel merkezi ABD'den sonra dünyadaki ikinci büyük lisansörüz. Faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını 2010'da 27'den 40'a yükselttik. 2010'da yurtiçinde 25 yeni mağaza açarak mağaza sayımızı 80'e, yurtdışında ise 33'e çıkardık. 2011'de yurtiçinde 5'i çocuğa özel 25 yeni mağaza açarak mağaza sayımızı 105'e yükseltmeyi hedefliyoruz. Yurtdışında ise özellikle Rusya ve Ortadoğu'da büyüyeceğiz, 18 yeni mağaza açacağız."

Dünyadaki ilk U.S. Polo Assn. e-mağazasını Aydınlı kuruyor

2011'de e-ticarette de önemli atılımlar yapacakları bilgisini veren Levent Özkan, "Bunun ilk adımını 2010'da 'Kendi Polonu Tasarla' sitesini hayata geçirerek attık. 8 ayda 15 bin kayıtlı üyeye ulaştık. Sitemiz üzerinden binin üzerinde sipariş aldık, 100 bin TL dolayında ciro elde ettik. 2011'de önemli bir atılımımız U.S. Polo Assn. e-mağazası olacak. Bu, U.S. Polo'nun e-ticaret anlamında dünyadaki ilk çalışması olacak ve dünyadaki diğer lisansörler Aydınlı'nın projesinden yola çıkarak e-mağazalarını açacaklar. E-mağazadan bir yılda 3 milyon TL'lik satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

U.S. Polo Dünya Lisansörler Toplantısı 2012'de İstanbul'da

İki yılda bir düzenlenen ve markanın dünyadaki bütün lisansörlerini bir araya getiren U.S. Polo Assn. Dünya Lisansörleri Toplantısı'nın 2012 yılında İstanbul'da yapılacağını bildiren Özkan, "Bunda, Aydınlı'nın başarısı ve özellikle konsept marka mağazacılığı yapan tek lisansör olmasının payı büyük. Diğer lisansörlerin Aydınlı'nın bu başarılı yapısını yerinde tecrübe etmeleri açısından toplantının İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı. Aydınlı olarak diğer lisansörlere yol gösterici olacağız" diye konuştu.

U.S. Polo çocuğu 'cool'lukta anne-babasını aratmıyor

Toplantıda konuşan U.S. Polo Assn. Baş Tasarımcısı Alev Ciliv de U.S. Polo Assn.'in, United States Polo Association (USPA) derneğinin markası olduğunu, koleksiyonlarda da bu spordan ve bu sporun anlattığı yaşam tarzından etkilendiklerini kaydetti. Ciliv, "Çocuk grubunda, anne-babalarıyla aynı hava ve stili taşıyan kıyafetleri ailenin küçük bireylerine de taşıyoruz. Modeller her ne kadar çocuk için hazırlanmış da olsa, kadın ve erkekteki Amerikan ve Polo tarzının aynısını çocuk da taşıyor, anne ve babalarının 'cool'luğunu aratmıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title