Haberler

TUSKON Binalarında Polis Arama Yapıyor

Güncelleme:

Türkiye İş adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun başkentteki binalarında arama yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.

OPERASYONUN SEBEBİ

AA muhabirinin başsavcılıktan edindiği bilgiye göre, "Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında TUSKON ve bağlı federasyonlara ait binalarda arama başlatıldı.

Cihan Haber Ajansı'nda yer alan bir habere göre aramanın 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun talimatı ile yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca dosyada kısıtlılık kararı olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİNDEN

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu.

TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 iş adamını temsil ediyor.

TUSKON'UN KURULUŞ ÖYKÜSÜ

TUSKON'un öyküsü 1990'lı yılların başında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek iş adamlarının, birlikte hareket etmek üzere çeşitli illerde dernekleşmesiyle başladı. Bu dernekler Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra büyük ve büyüyen şirketlerin, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere kuruldu. Ekonomi politikalarına açılım oluşturmanın yanı sıra ülkemizdeki iş ortamının uluslararası ve modern standartlara ulaşmasını misyon edinen bu dernekler, bilgi ve tecrübelerini hem İstanbul'daki hem de Anadolu'daki pek çok girişimci ve işletmeyle paylaştı. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin de etkisiyle gelişen sivil toplum anlayışı, bu derneklerin, onları daha güçlü temsil edebilecek üst yapılanmalarda bir araya gelme ihtiyacını doğurdu. Bu gelişme dernekleri federasyonlaşma sürecine götürdü. Böylece Türkiye'nin coğrafi dağılımı doğrultusunda Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde bir araya gelen işadamları bütünleşerek federasyonlar oluşturdu. (MARİFED, ESİDEF, KASİF, ANFED, ANSİFED, DASİDEF, GÜNSİAF).

Global dünyadaki gelişmeleri takip ederek, üyelerinin küresel bir oyuncu olmasını hedef gösteren bu federasyonlar da bir araya gelerek, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON'u kurdu.

TUSKON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TUSKON 'binalarında arama yapılıyor' haberleri ardından kamuoyu açıklaması yaptı.

'Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nda (TUSKON) arama yapılıyor' haberleri ardından TUSKON kamuoyu açıklamasında bulundu. Kamuoyu açıklamasında Konfederasyona herhangi bir polis baskını olmadığını ve yapılan haberlerin asılsız olduğu söylenildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cihan Haber Ajansı İstanbul Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (104)

AntitrollMobil-ANDROID:

Sorumlusu */* 49 dur.Şu da bir gerçek */*51 sizden nefret ediyor bende dahil.

34
14
yanıtYanıtla
esin:

akp seni sevi yoruz

30
13
yanıtYanıtla
Şener sen...:

Ya bu adamlar 90 lardan beri vardı sende 13 yıldır varsın.Bu zamana kadar neden el koymadin? Demekki tilki gibi pusuya yattin.Yada sen gerçekten tilkisin.

36
5
yanıtYanıtla
hasan:

REZAYA OPERASYON NE ZAMAN ?

37
2
yanıtYanıtla
ASAN:

REZA SENİN EN ZENGİN İŞ ADAMININ İKİ ÜÇ MİSLİ VERGİ VERDİ HABERİN VARMI

yanıt1
yanıt13
Adams Mobil-ANDROID:

helal cumhurbaşkanım millet arkanızda kazı köklerini

11
27
yanıtYanıtla
mücahit34:

MİLLETİ DOLANDIRAN YİMPAŞ KOMBASSAN İHLASA BASKIN YAPIN EL KOYUN EEY AKEPE BİR GRAM İNSANLIK MÜSLÜMANLIK VİCDAN ADALET DUYGUNUZ VARSA !

36
1
yanıtYanıtla
sana beMobil-ANDROID:

ülkenin ekonomisi cökünce hala paralel diyecekmisiniz acaba??

26
8
yanıtYanıtla
adanalı Mobil-ANDROID:

nerde hain varsa çökün kafasına

15
18
yanıtYanıtla
samsun:

sanada çökerlerse ah vah demeyesin akkoyun

yanıt8
yanıt1
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title