Haberler

    Paralel İddiasıyla, TUSKON Başkanı Rızanur Meral İçin Yakalama Kararı

    Güncelleme:

    İstanbul Emniyeti, İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenledi. 28 gözaltı var, 23 kişi aranıyor. TUSKON Başkanı Rızanur Meral için de yakalama kararı var.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde paralel devlet yapılanması ididasıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.


    28 GÖZALTI, 23 KİŞİ İSE ARANIYOR

    Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6'sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

    TUSKON BAŞKANI YAKALAMA KARARI VAR

    Operasyon kapsamında Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu'nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

    BAŞKAN YURT DIŞINDA

    TUSKON Başkanı Meral'in yurtdışında olduğu belirtildi.


    ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ İDDİALAR

    Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı öne sürülüyor.

    Ayrıca şüphelilerin, rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgüt firmalarına avantaj sağladıkları, "himmet" veremeyen bir iş adamının 950 bin liralık dükkanını Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde zorla devraldıkları öne sürüldü.

    "Himmet" toplamakla görevli bir örgüt mensubunun, iş adamlarından aldığı yaklaşık 1 milyon lirayı zimmetine geçirmesinden dolayı tehdit edildiği ve parayı geri ödeyemeyince örgüt imamının onay ve talimatıyla 19 Şubat'ta örgüte ait bir firmaya götürülüp ayak ve kasıklarından 3 kurşunla vurulduğu ileri sürüldü.

    Gözaltındaki şüpheliler hakkında, "terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma", "yardım toplama kanununa muhalefet", "terörün finansmanına dair kanuna muhalefet", "tehdit", "yağma" ve "silahla adam yaralama" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Rızanur Meral Bank Asya Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (15)

    DERBEDER:

    işinize gelmeyen nekadar kişi kurum kuruluş asker polis işadamı varsa hepsini paralel yaftasıyla tutukluyorsunuz bunlarla ugraştıgınızın yarısı kadar pkklı alçaklarla ugraşsanız olmazmı dagda mücade etmeyle terör bitecekmi şehirlerde pkk sempatizanı çok alçak hain var yüzde elli siz mhp yanınızda chpde çok millet vekilide sizinle yüzde 80 le bu terörü yok edemiyormusunuz

    19
    8
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    şu paralel için yaptıklarınızın 10da 1ini pkk için yapsaydınız durum bu safhaya gelmezdi.

    15
    5
    yanıtYanıtla
    one mınute:

    bunlar akp nin ve rte nin yol arkadaşları değil miydi

    11
    6
    yanıtYanıtla
    vatandaş:

    Paralel dediğiniz kadar Pkk deseydiniz şuan doğuda bu olaylar yaşanmıyor ve bu kadar şehit vermemiş olacaktık. Affedersiniz Gözünüze çöp batsa paralel deyip sıyrılıyorsunuz. Sizin daha büyük suçunuz gözünüzün önünde Pkk silahları depoladı ve dokunmadınız o silahlar şimdi bize dönmüş ve bombalar illerde patlamakta ve patlamaya hazır. Çok samimiyseniz bu işi çözmek için bu işin elebaşıyla yaptığınız anlaşmayı bitirir ve meclisde bulunanlarıda içeri atar pkk sesini kesersiniz.

    15
    2
    yanıtYanıtla
    ARAS:

    PARALELİN BU KADAR ÜZERİNE GİDİLMESİ, ERGENOKONUN BASTIRMASI OLMASIN MI?

    9
    7
    yanıtYanıtla
    ramazan:

    ulan kim işine gelmiyorsa parelelci oluyor bu ülkede, yeterki hükümete muhalif ol peki kendileri ne oluyor hükümetin , fetullahın elini öpen sendin, ters düşünce parelel oldu, pkk, yı doguda şehre indirip silahlandıran sendin, parelelci dedigin polis müdahale ederken senin valin ellemeyin der nerden güç alırda söyler, evet biz emrettik dediniz, sonra yalanladınız beşir atalay ve tayyip bey, sonra bizi pkk kandırdı dediniz, pyd, ye mardin urfadan yol verip geçiren yine sizdiniz sonra pkk neyse pyd odur

    14
    2
    yanıtYanıtla
    ömer:

    Pkkyı silahkandıran milletin parası sövüşleyen vatan hainlarinin sonu bu paralelcilerden çok daha beter olucak

    9
    6
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    TÜRK VATANDAŞI OLARAK EN GÜZEL ÇAĞ ZAMAN HAYAT YAŞAM DEVLET DEĞERİ MEMUR DEĞERİ SAYIN KAHRAMAN DEĞERLİ KENAN EVREN PAŞA DÖNEMİYDİ HERŞEYİN DEĞERİ KIYMETİ VARDI ÜLKEDE ALLAH KENAN PAŞADAN RAZI OLSUN HER SANİYE DUAMIZ SEVGİMİZ KENAN PAŞAYA ALTIN GİBİ ELMAS GİBİ ÜLKEYİ VATANI ULUSU DEVLETİ YÖNETİ HERKESİ HER ÇÖPLÜKTE HORUZ YAPMADI DEVLET OTORİTESİNİ KURDU PAŞA ALLAH HİZMETİNE RAZI PAŞAM UNUTULMAZ TEK KAHRAMAN KENAN EVREN PAŞA SAYGIYLA RAHEMTLE SANA MİNNETARIZ PAŞAN DÜRÜSTLÜĞÜN KİŞİLİĞİN DEVLET ADAM

    4
    5
    yanıtYanıtla
    aet:

    gidisata gore dusunursek sirada musiad var yil sonuna kalmaz

    6
    0
    yanıtYanıtla
    aet:

    turkiyeyi bilmem sen isin tepesindesin daha iyi bilirsin ben uzaktayim musiad yurt disinda gulen cemaatinin hizmetindedir bunu yurtdisindaki isadamlari bastan beri biliyor toplantilarin cogu zaman gazetesi catisi altinda yapiliyordu su anda degisklikler var ama isimler ve gorusler ayni

    yanıt0
    yanıt0
    Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title