Haberler

Tüsiad Başkanı Yılmaz: "Gıda Güvenliğinin Sürdürülebilmesi İçin Rekabeti Elde Edilebilmek Gerekir"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi için uluslararası rekabeti elde edebilmek gerekir" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi için uluslararası rekabeti elde edebilmek gerekir" dedi.

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından "Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tarım" konulu konferans düzenlendi. İstanbul Ceylan Otel'de gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz yaptı. Türkiye'nin dünyadaki yerini anlatan Yılmaz, "Türkiye 2012 yılı itibariyle 75 buçuk milyon nüfusu 1. 4 trilyon gayri safi yurt içi hasılası 153 milyar dolar ihracatı ile dünyanın 20 ekonomisi arasındadır. Tarımsal açıdan dünyanın 7'inci büyük tarım ürünleri üreticisi ülkedir. Tarım sektörü gayri safi yurt içi hasılada yüzde 7,9 istihdam da 24, 6 ihracatta da yüzde 3, 5 pay ile ekonomi içersinde önemini korumaktadır. Son dönemlerde özellikle 10'uncu kalkınma planları çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar, Türkiye'nin büyüme hızını göstermektedir" diye konuştu.

Sektörün zayıf yönleri hakkında da bilgiler veren Muharrem Yılmaz, "Tarımsal alt yapının yetersizliği, doğal kaynakların etkin kullanılamaması ve yönetilememesi, yetersiz ve etkin olmayan örgütlenme ürün değerlendirme, pazarlamada eksiklik, tarımsal ürün piyasalarının etkinsizliği gibi konular verim ve kalite düşüklüğü olarak tespit edilmektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Muharrem Yılmaz, gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi için en öncelikli konunun Türkiye'de tarımsal yapının verimliliğinin artırılması ve rekabeti uluslar arası alanda sürdürülebilmesi gerektiğini söyledi.

"BU MİLLETİN TARİHİNDE 4 TANE REKOR KIRDIK"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise Türkiye'nin en büyük handikabının Miras Kanunu olduğunu vurgulayarak, "Bu milletin tarihinde 4 tane rekor kırdık. Buğday alanı 1,3 milyon hektar azaltıldığı halde buğday rekoltesi 22 milyon 50 bin tona çıktı. Çeltikte Türkiye 360 bin ton üreten bir ülkeydi, dışa bağımlıydı. Bugün Türkiye'de çeltik üretimi 900 bin ton kendi kendine yeter noktaya geldi. Türkiye'nin en büyük handikabı hiç bir ülkede olmayan bir kanunun Türkiye'de uygulanıyor olmasıdır. Miras kanunu denen bir kanunla tarım arazileri bölüne bölüne küçülerek çok büyük bir kısmı geçinmenin altında kaldı. Her 10 yılda 2 milyon arazi küçüldüğünden ötürü kanun değiştiriliyor" ifadelerini kullandı.

G-20 Tarım Bakanları Konferansı'nı Türkiye'de yapmak üzere talepte bulunduklarını da söyleyen Mirmahmutoğulları, "İnşallah 2015 yılında ve ana temada gıda güvenliği ve güvenirliği olacak şekilde G- 20 tarım bakanları toplantısını İstanbul'da sizlerle beraber düzenleriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Muharrem Yılmaz İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title