Haberler

Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2015 Ödülleri Açıklandı

SAP, Türkiye'nin fırsat eşitliği ve kadınların desteklenmesi alanındaki en iyi işvereni seçildi.

Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2015 Ödülleri'nde geçen yılın ardından bir kez daha ülkenin en iyi işverenleri arasında yer alan SAP Türkiye, 80 şirket arasında, 50-500 çalışan kategorisinde 6. olarak ödüle layık görüldü. SAP Türkiye, yaptığı çalışmalarla bu yıl ayrıca Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi kategorisinde de özel ödülün sahibi oldu.

08 Mayıs 2015, İstanbul – Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, yetişmiş ve kaliteli insan kaynağının gelişimine ve kurum kültürüne yaptığı yatırımlarla bir kez daha Türkiye'nin en iyi işverenlerinden biri seçildi.

Mükemmel iş yeri kültürünün oluşumuna ve gelişimine destek olmak amacıyla düzenlenen; kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı ve prestijli araştırma olarak öne çıkan ' Türkiye'nin En iyi İşverenleri Ödülleri'nin 2015 yılı sonuçlarına göre SAP Türkiye, ikinci kez üst üste ülkenin en iyileri arasında yer aldı. Great Place to Work Türkiye Ofisi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda SAP Türkiye, yetenek yönetimi, çalışan bağlılığı ve memnuniyeti, fırsat eşitliği alanındaki çalışmalarıyla 50-500 çalışan kategorisinde Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesinde 6. sırada yer aldı. Listede çalışan odaklı yönetim anlayışıyla insanı dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 25 şirket yer aldı.

SAP Türkiye bu yıl ayrıca kurumsal çeşitlilik alanında yaptığı çalışmalarla Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi kategorisinde de özel ödülün sahibi oldu.

SAP Türkiye iş dünyasında kadınların desteklenmesi açısından örnek çalışmalara imza atıyor. Global olarak çalışan BUSINESS WOMEN'S NETWORK (GLOBAL BWN) SAP'nin tüm kadın çalışanlarını aynı platformda birleştiriyor. Özellikle kariyerinin başındaki kadınlara kişisel gelişimlerine yönelik özel eğitim ve tecrübe imkanları sunuluyor; yönetici olmak isteyenler ayrıca destekleniyor. SAP'deki kadın çalışanlar şirket dışında da kendi ülkelerindeki kadınları destekleyen inisiyatiflerde yer almaları için teşvik ediliyor. Bu imkanları en iyi şekilde uygulayan SAP Türkiye, ülkenin en iyi işverenlerinden biri olarak öne çıkıyor

Özellikle çok-uluslu şirketlerde çeşitlilik (diversity) son derece önemli bir kavram. Çeşitlilik yalnızca kültürel zenginlik ve uyum değil, aynı zamanda inovasyona açılan kapı olarak da değerlendirilebilir. Farklı kültürlerden, deneyimlerden ve birikimlerden gelen bireylerin kendilerini özgürce ifade edebildikleri ortamlar, inovatif fikirlerin yeşermesi açısından da kilit rol oynuyor. Bu konularda başarılı çalışmalara imza atan SAP Türkiye, SAP'nin global networkü içinde oldukça aktif. Çeşitlilik Alanında Liderlik Ödülü 2014 yılında EMEA Bölgesi'nde SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'e verildi. Keskin, yöneticisi olduğu genç ve dinamik bir yapıya sahip organizasyondaki farklılıkları destekleyerek, takımındaki cinsiyet, ırk, dil, bakış açısı, beceri gibi alanlardaki çeşitliliği destekleyen yaklaşımı ve bu genç takımdaki müthiş gelişim potansiyelini çok iyi şekilde değerlendirdiği için bu ödüle layık görüldü.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, ödüllerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"İki yıl üst üste Türkiye'nin en iyi işverenleri arasında yer almanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Güven algısı, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu kriterlerinin değerlendirildiği ve çalışanların mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ile İK uygulamalarının bütünün ölçüldüğü bu çalışmada elde ettiğimiz başarı, oluşturduğumuz kurum kültürü ve bu alandaki hedeflerimize ulaşma noktasında doğru yolda olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyor. Bu SAP Türkiye'yi çalışmak için harika bir yer kılan çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi kategorisindeki özel ödülümüzün, bizler için ayrı bir önemi var. Kadınların desteklenmesi SAP'in global olarak son yıllarda yatırım yaptığı alanlardan biri. SAP global olarak kadın yönetici sayısını 2017 yılında yüzde 25'e çıkartmayı hedefliyor. SAP'de kadın çalışanlara daha fazla iş imkanı sağlamak adına global olarak kurulan bölüm 2013 yılından itibaren çeşitlilik ve fırsat eşitliği odaklı çalışmalarına başladı. Buna paralel olarak biz de Türkiye'de yaptığımız çalışmalarla SAP Türkiye'nin kadın erkek oranını bölgede diğer tüm ülkelerin ve ortalamaların üzerine çıkardık. Kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 45; yönetim seviyesindeki kadın çalışanların oranı ise yüzde 26. Bununla birlikte fırsat eşitliği çalışmalarımızın sonuçlarından biri olarak 2014 işe alımlarımızın yüzde 43'ünün kadınlar arasından olduğunu söyleyebilirim. Kadın ve erkeğin eşit algılandığı bir ortamda iletişimin daha akıcı ve kolay olduğunu görüyoruz. SAP Türkiye olarak global vizyonumuz doğrultusunda topluma, yetişmiş insan kaynağına, kurum kültürünün güçlendirilmesine ve çalışan memnuniyetine yaptığımız yatırımları sürdüreceğiz."

Great Place to Work Enstitüsü tarafından her yıl yaklaşık 7 bin işletme ve 16 milyondan fazla çalışanın analizlere katılımıyla gerçekleştirilen En İyi İşverenler araştırması ve yarışması Türkiye dahil 50 ülkede lokal olarak düzenleniyor. Bu analizlere Türkiye'den şimdiye dek 200'e yakın şirket katıldı ve toplam 100 binden fazla çalışan temsil edildi. .

SAP'den sosyal sorumluluk projelerine tam destek

120 ülkede 66 binin üzerinde çalışanıyla hizmet veren SAP, sosyal sorumluluğu sürdürülebilir kurum kültürünün vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. 860'tan fazla sivil toplum kuruluşu ile birlikte düzenlenen sosyal sorumluluk çalışmalarıyla milyonlarca kişinin yaşamını olumlu yönde dokunmayı başaran SAP çalışanları, dünyanın dört bir yanındaki sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev alıyor. 2014'te küresel çapta sosyal sorumluluk projelerinde çalışan SAP gönüllüleri 1 milyondan fazla kişinin yaşamına iyilikle dokunma fırsatı yakaladı.

Toplum için katma değer üretmeyi amaçlayan ve girişimciliğe destek vererek sivil toplum kuruluşları ile sosyal projeler geliştiren SAP, Ashoka Vakfı işbirliğiyle genç sosyal girişimcilik ekosistemini büyütmeye odaklanan "Hızlan Fark Yarat" projesini duyurdu. 20 Şubat'ta düzenlenen İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi kapsamında lansmanı yapılan "Hızlan FarkYarat" ile SAP ve Ashoka Vakfı beş genç girişimciye bir yıl boyunca destek vereceğini açıkladı. 12 ay sürecek "Hızlan FarkYarat" hızlandırma programı kapsamında eğitim, teknoloji gibi farklı alanlarda Türkiye'deki dezavantajlı gençleri güçlendirmeyi hedefleyen projelere destek sağlanacak.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Zeynep Keskin İstanbul Türkiye Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title