Haberler

Türkiye Haber-İş Genel Başkanlığa Solak Seçildi

Türkiye Haber-İş Genel Başkanlığa Veli Solak, Genel Sekreterliğine Levent Dokuyucu seçildi Türkiye Haber-İş Genel Başkanlığa Veli Solak, Genel Sekreterliğine Levent Dokuyucu seçildi.

Türkiye Haber-İş Genel Başkanlığa Veli Solak, Genel Sekreterliğine Levent Dokuyucu seçildi Türkiye Haber-İş Genel Başkanlığa Veli Solak, Genel Sekreterliğine Levent Dokuyucu seçildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, sendikanın Olağanüstü Genel Kurulu 2-3 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Olağanüstü Genel Kurulun açılış konuşmasını Genel Eğitim Sekreteri Veli Solak yaptı. Solak konuşmasında, olağanüstü genel kurulları hiç tasvip etmediğini ancak mecbur kalındığını kaydetti. Solak, sendikada birtakım yönetimsel sıkıntıların yaşandığını, 2 Haziran 2011 tarihinde Genel Sekreter Ali Deniz'in ve 3 Haziran 2011 Genel Başkan Ali Akcan'ın görevlerinden istifa ettiklerini belirterek 2-3 Temmuz 2011 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yapılması kararının alındığını belirtti. "Bir dönem kapattık, inşallah hep birlikte yeni bir döneme başlayacağız" ifadesini kullanan Solak, "Bizim amacımız hiç kimseyi ayrıştırmak değildir. Bizim amacımız birlik ve beraberliği sağlamak ve sendikamızı daha ilerilere taşımaktır" dedi.

Genel Kurulu, Başkanlığını Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, Yardımcılıklarını Yol-iş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Tarım-İş Genel Başkanı Bedrettin Kaykaç'ın, Katip üyeliklerini de Ankara Merkez Şube

Başkanı Eyyüp Koparan ile İstanbul Anadolu Yakası Şube Sekreteri Sedat Güney'in yaptığı Divan Heyeti yönetti.

Divan Başkanı ve Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, konuşmasına gündemdeki konuları ve çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili bilgi verdi.

Divan Başkanı ve Türk-İş Başkanı Kumlu konuşmasında şu noktalara değindi:

"Türkiye Haber-iş Sendikası bizim kardeş sendikamızdır. Haber-İş'in başarısı için her zaman elimizden gelen her türlü desteği verdik. Bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz. "

Genel Kurulun ikinci gününde seçimler yapıldı. İki listenin demokratik ortamda yarıştığı seçimlerde; Genel Başkanlığa Veli Solak, Genel Sekreterliğe Levent Dokuyucu, Genel Mali Sekreterliğe Salih Daşdemir Genel Eğitim Sekreterliğine Alaittin Değirmenci ve Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine de Turgut Aktaş seçildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title