Haberler

Türkiye Enerji Temsilcileri, Bosna'da

Güncelleme:

Temsilciler Bosna-Hersek'te enerji yatırımları konusunda görüşmelerde bulunacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki iyi siyasi diyaloğun ekonomi alalına da yansıması gerektiğini belirtti.

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Dış Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen "Bosna Hersek-Türkiye İş Görüşmeleri" konulu toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Mercan, iki gün sürecek Bosna Hersek ziyareti kapsamında devleti oluşturan iki otonom yapıda enerji yatırımları konusunda görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Mercan, Türkiye'den gelen heyette enerji alanından tanınmış özel sektör temsilcilerinin yanı sıra üretim yapan kamu firmalarının da bulunduğunu ifade ederek, "Bu saydığım şirketler Türkiye'nin en büyük 10 şirketi arasında ilk beşe girenler" dedi.

Ziyaretlerinin amacının Bosna-Hersek'teki enerji ve maden alanındaki fırsatları birlikte nasıl değerlendirebileceklerini, bu konuda nasıl bir işbirliği yürütebileceklerini ve başta Bosna-Hersekliler olmak üzere bu kaynakların insanlara sunulmasında nasıl bir katkıda bulunabileceklerini araştırmak olduğunu söyleyen Mercan, iki ülke arasındaki iyi siyasi diyaloğun ekonomi alanına da yansıması gerektiğini ifade etti.

Ülkedeki bürokratik engellerin varlığından haberdar olduklarını belirten Mercan, ekonomik bir faaliyet söz konusu olduğunda bütün engellerin kalkacağını umduğunu söyledi.

Saraybosna'daki Bosna Hersek Dış Ticaret Odası binasında yapılan toplantıya, Türk heyetinin yanı sıra Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakan Yardımcısı Ermina Salkiçeviç Dizdareviç Bosna-Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Doç. Dr. Bruno Boyiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve diğer yetkililer katıldı.

Türkiye'den gelen heyet ülkenin 2 otonom yapısından biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde de görüşmelerde bulunacak.

Muhabir: Kemal Zorlak - Kayhan Gül/Zlatan Kapiç

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - SARAYBOSNA

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Murat Mercan Yılmaz Yıldız Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title