Haberler

Türkiye'de işsiz sayısı şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu

Güncelleme:

Türkiye'deki şubat ayı işsizlik rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre işsiz sayısı şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 8,7 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu.

KADIN VE ERKEKLERDE İŞSİZLİK ORANI

İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,3 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.

İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI

İşgücü 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 38 bin kişi artarak 35 milyon 501 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise aynı seviyede kalarak yüzde 54,0 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,7 iken kadınlarda yüzde 36,6 oldu.

GENÇ İŞSİZLİKTE AZALMA

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 15,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 13,4, kadınlarda ise yüzde 19,6 olarak tahmin edildi.

HAFTALIK ORTALAMA ÇALIŞMA SÜRESİ

İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 0,2 saat artarak 43,5 saat olarak gerçekleşti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (20)

Delinin Çırağı:

Toplum yararına çalışma diye bir şey icat ettiler. belediyeler asgari ücret ile geçici işçi alıyor işsizlik rakamı düşük çıkıyor. yoksa işsizliğin düştüğü falan yok. Kağıt üstünde rakamlarla oynuyorlar sadece.

92
4
yanıtYanıtla
mahmut süt:

zor durumdaki kardeşlerimiz Allah yardımcınız olsun

63
4
yanıtYanıtla
HALİS ER:

birçok sektör eleman arıyor personel yok, şu emeklilere göre hafif işler oluşturulmalı, emekli maaşı ile yaşamak çok güç

28
37
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Tüikten mi aldın haberi

yanıt34
yanıt7
Salih Kandıralı:

Zaten 100 bin kişi geçen ay emekli olmuş. Azalan işsiz bunlar.

38
3
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

109 bin kişi yurtdışına kaçmış demekki.

20
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bu işsizlik verilerini emeklilere verilecek maaşları belirlemek için kullanılan enflasyon rakamlarını açıklayan çok bağımsız ve tarafsız çok güvenilir itibar edilir emeklilerin gözbebeği bir kurum olan tüik açıklamış

15
1
yanıtYanıtla
tugba b.:

asgari ücret kadar kira veriyorum nerdeyse, tek yasıyorum mecbur çalışıyorum iş yerinde yemek yemek için, hayatta kalmaya çabalıyoruz napalım diger ülkelerdeki refah gibi devlet desteği yok destek yapılması için yerleri yalamamız lazım anca suriyeli falan olcaksın o zaman yardım yaparlar

12
2
yanıtYanıtla
Halil null:

Bu haber yüzde 99 yalan. Birde şöyle bir gerçek var işkur üzerinden işe girenler 3 ay 5 ay bilemedin 6 çalıştırılıp işine son veriliyor. Yazık bu insanların ne bir tazminat hakkı nede yıllık izin nede ileriye dönük çalışma sadece güvensiz bir hayat

14
0
yanıtYanıtla
birol atess:

Asgari ucret geçim için uygunmuş gibi asgari ucretlileri işi var gibi saymak ne bileyim....

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title