Haberler

Türkiye'de 4 ayda alınabilen oyun konsolunu ABD'de garson olup, 3 günde aldılar

Güncelleme:

ABD'de 3 gün garson olarak çalışan gencin Playstation 5 aldığı video gündem oldu. Görüntülerde gencin konsol ile beraber bir de oyun satın aldığı görülürken, stok sıkıntısının ülke genelinde devam ettiği aktarıldı. Öte yandan konsolun fiyatı Türkiye'de 20 bin liraya yakın bir fiyattan satılırken, asgari ücretli bir kişi yaklaşık 4 ayda satın alabiliyor.

Yurtdışında yaşayan Türklerin, kaldıkları ülkeyle Türkiye'nin alım gücünü karşılaştırdıkları videoya bir yenisi daha eklendi. Son olarak ABD'de garsonluk yapan bir gencin 3 gün çalışarak Playstation 5 aldığı görüntüler sosyal medyada viral oldu.

TOPLAM 770 DOLAR ÖDEDİLER

Videoyu paylaşan genç, Playstation 5'in yanı sıra 2 adet joystick ve bir de oyun alırken bu ürünlere toplam 770 ( yaklaşık 15 bin TL ) dolar ödedi. Görüntülerin sonunda 3 gün garsonluk yaparak bu ürünleri aldığını belirten gencin o anlarına sosyal medya kullanıcıları yorum yağdırdı.

TÜRKİYE'DE 4 AYDA ALINIYOR

Öte yandan Playstation 5 an itibariyle elektronik mağazalar ve bayilerde yaklaşık 20 bin liradan satılıyor. Bu fiyat kapsamında asgari ücretle çalışan bir kişi konsolu 4 ayda alabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri PlayStation 4 Asgari Ücret Sony Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

EkSeS:

iyi bahşiş vermişler garsona. Heryerde herkes garsona yüksek bahşiş verse , heryerde alabilirsin.

4
28
yanıtYanıtla
MMET SAMSA:

İstersen asgari ücretle karşılaştırma yap can kurban tamamdır ülkeni savunuyosun elimizdeki nede şükretmek lazım ama bu göz yummak olmamalı bir yerdede dur denmeli

yanıt6
yanıt1
MMET SAMSA:

İsterseniz asgari ücretlede karşılaştırma yapalım yani herşey ortada tamamdır vatanı yüceltme hissiyatını anlıyorum yada elindekine şükretme fikrini bunlar olmalı ama artık bu göz yummak oldu biryerde dur denmeli

yanıt19
yanıt1
ferfer:

ekses kardeş artık kabul edeceksin kendine bahaneler bulma elin gavurunun hayat standardı seni 10 a katlamış senide haberle medyayla bizi kıskanıyorlar deyip kandırarak şükrettiriyorlar olay bu:))

14
1
yanıtYanıtla
mustafa kılıç:

Saati 7 dolardan günde 8 saat calissa 56 dalar günlük. 770/56= 14 gün çalışmak zorunda. Pazar girse araya 15 16 gün.

5
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title