Haberler

Türk Telekom'da 130 Milyon Dolarlık Grev

Türkiye Haber-iş Sendikası'nın Türk Telekom'da Aldığı Grev Kararı 16 Ekim'de Uygulanacak.

Türkiye Haber-İş Sendikası’nın Türk Telekom’da aldığı grev kararı 16 Ekim’de uygulanacak.

Genel Başkan Ali Akcan, tüm iyi niyetli tutumlarına rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Akcan daha önce de ücret artışı taleplerinin toplamda 130 milyon dolar olduğunu ve bunun da Türk Telekom’un geçen yılki kárının yüzde 6’sına denk düştüğünü açıklamıştı.

TÜRKİYE Haber-İş Sendikası’nın Türk Telekom’da aldığı grev kararı 16 Ekim’de uygulanacak. Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkan Ali Akcan, "Bakanlar Kurulu’nun grevi ertelenmesi durumunda üyelerinin 16 Ekim’de işe çıkmama hakkını kullanacaklarını" söyledi. Akcan, "tüm iyi niyetli tutumlarına rağmen Türk Telekom’daki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını" belirtti. Akcan, işverenden yüzdelik zam talebinde bulunmadıklarını, aynı statüde aynı işi yapan sendikalı ve sendikasız işçiler arasındaki farkın kapatılmasını talep ettiklerini belirterek, bunun yaklaşık yüzde 19’luk bir artışa karşılık geldiğini söyledi. Akcan daha önce de ücret artışı taleplerinin toplamda 130 milyon dolar olduğunu ve bunun da Türk Telekom’un geçen yılki kárının yüzde 6’sına denk düştüğünü açıklamıştı.

GREV KARARI BAYRAMDIR: "Grev kararının işçilerin bayramı" olduğunu savunan Akcan, Ramazan Bayramı’nın ardından uygulanacak grevle "iki bayramı bir arada yaşayacaklarını" söyledi. Grevin en çok basın kuruluşlarını, bankaları ve internet üzerinden yapılan işleri etkileyeceğini vurgulayan Akcan, "Önümüzde 1 haftalık bir süremiz var. Türk Telekom’un bu sürede sağduyu ile düşünüp, bu işi tatlıya bağlanmasında yarar var. Görüşmelere sonuna kadar açığız. Taleplerimizi belirttik" dedi. Akcan, bir başka soru üzerine, grev ertelenirse, "belki tarihinin uzayabileceğini, ancak bu yöndeki bir kararı kurumun özelleştirilmesine karşı açtıkları davada kullanabileceklerini" söyledi.

ANAYASAL HAKKIMIZ: Akcan, şöyle konuştu: "Sayın Bakanımız ’Grevi ertelemeyeceklerini’ beyan ettiler. İnşallah ertelemezler, öyle bir yanlışlığı yapmazlar diye düşünüyorum. Anayasa ile verilmiş grev uygulama hakkı elinizden birilerince zorla, dağ kanunlarıyla alınmaya çalışılıyorsa bizim de ona göre tedbir almamız gerekir. Grev uygulama kararımızın Bakanlar Kurulu tarafından iptal de edilse yürütmesi de durdurulsa 16 Ekim’de işe çıkmama hakkımızı kullanacağız."

Açıklamanın ardından, Akcan ve sendika yöneticileri grev önlüklerini giydiler. Açıklamayı izleyen sendika üyeleri sık sık, "Şalter inecek bu iş bitecek", "Telekom işçisi greve hazır", "İşveren şaşırdı sabrımızı taşırdı" ve "İş, ekmek yoksa barış da yok" şeklinde slogan attılar. Türk Telekom’da 29 Mayıs’ta başlayan 7’inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 14 Eylül’de grev kararı alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title