Haberler

Türk Metal Erdemir'de 2 Ağustos'ta Greve Çıkıyor

Güncelleme:

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'de yetkili Türk Metal Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 2 Ağustos'ta greve gitme kararı aldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'de (ERDEMİR) yetkili Türk Metal Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 2 Ağustos 2013 tarihinde greve gitme kararı aldı.

Türk Metal Sendikası tarafından ERDEMİR ile devam eden 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gitme kararı alındı. Türk Metal Sendikası, işverene tanıdığı 60 günlük sürenin bitimine az bir süre kala grev kararını uygulamak için adım attı. 2 Ağustos'taki grev kararı ERDEMİR'deki tüm birimlerin panolarına asılarak işçilere duyuruldu.

OYAK'a bağlı İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nda (İSDEMİR) yetkili Çelik-İş Sendikası işçilerle birlikte 14 Temmuz'dan itibaren grev başlatmıştı. İSDEMİR'de grev devam ederken OYAK'a bağlı bir başka tesis olan ERDEMİR'de de daha önce alınan grev kararının uygulanması yönünde tarih verildi.

Türk Metal Sendikası ile ERDEMİR'in 2 Ağustos 2013 tarihine kadar anlaşma için masaya oturabilecekleri belirtiliyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zonguldak İsdemir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title