Haberler

Tüketiciyi Destekleme Derneği'nden vatandaşlara uyarı: İnternetten yapılan ucuz altın satışlarına kanmayın

Güncelleme:

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden alışveriş yapanları uyararak düşük fiyata satışa sunulan ürünlere dikkat edilmesini istedi. İnternetten 'ucuz altın' arayışının yanlış olduğunu belirten Bakal, "Kar ettim derken zarara uğramayın" dedi.

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internetten alışveriş yapan birçok tüketicinin mağduriyet yaşadığına dikkati çekerek piyasa değeri standart olan ürünlerin e-alışveriş sisteminde daha ucuzu bulunduğunda tüketicinin zafiyet gösterdiğini dile getirdi. Son haftalarda yükselişe geçen altın fiyatları nedeniyle internet üzerinden "ucuz altın" arayışlarının yanlış olduğuna değinen Bakal, şöyle konuştu:

"Tüketicinin karşısına çıkan cezbedici fiyatlar bazen hata yapmasına sebep olabiliyor. Tüketici bugün 479 lira olan gram altını internette 430 liraya görünce hemen almak istiyor. Fakat ağırlığı, kalitesi, gerçekliği konusunda şüphe etmek gerekir. Çünkü ülkenin her yerinde fiyatı sabit olan bir ürünü daha ucuza almak böyle kolay olamaz. Derneğimiz ve yönetimimizin ortak çağrısı, güvenli e-alışveriş sitelerinin tercih edilmesi yönündedir. Bu sayede hem hızlı bir alışveriş gerçekleştirirsiniz hem de zarar etmemiş, kandırılmamış olursunuz."

"ŞEFFAF KARGO GÜVEN VERİYOR"

Bakal, yaşanan dolandırıcılıkların güvenilir hizmet veren kurumları da itibarsızlaştırmaya sürüklediğini anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siz işinizi dört dörtlük yapıyorsunuz fakat birileri tüketiciyi dolandırdığı için siz de mağdur oluyorsunuz. Birçok güvenilir e-alışveriş sitesi bu sebeple sahasında hizmet verirken zorlanıyor. Çözüm üretmek adına satılan ürünü şeffaf kargoyla gönderen firma sayısı arttı. Çünkü şeffaf kargo güven veriyor. Tüketici siparişini verdiği ürünü teslim almadan önce görerek bir nebze de olsa rahatlıyor. Alışveriş yaparken site adresinin tam doğru olduğuna bakın. Ödemelerde sanal kart kullanmaya çalışın. Sunucu sitenin güven damgasının bulunmasına ve alışveriş esnasında onay verilen sözleşmenin dikkatle okunmasına özen gösterin."

"GÜVENİLİR SİTELERİ TERCİH EDİN"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında internet üzerinden alışverişin artığını ifade eden Bakal, şunları kaydetti:

"Tüketici gördüğü, beğendiği ürünün kendisine gelmesini bekliyor. E-alışverişte en büyük handikap bu. Görselini gördüğünüz ürünün size gelmemesi. Bu nedenle de güvenilir siteleri tercih etmek, e-alışverişte hayal kırıklığının önüne geçecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Bakal Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (14)

GEREK YOK:

ALTIN ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR VE BUNA DUR DİYECEK KİMSE YOK. MAZLUMUN AÇ KALDIĞI BİR DÜNYADA ZALİMLERİN VE GÖZÜNÜ PARA HIRSI BÜRÜMÜŞ İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ İŞTE. ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN. .

27
2
yanıtYanıtla
Adsız:

Askeri ücret üç çeyrek altın etmiyor ecevit hükümletini arar olduk ama yumurta ucuz

19
2
yanıtYanıtla
ali:

Yumurtanın neresi ucuz. Vücut geliştirmeyi bıraktım bırakacam. Yumurta bile ateş pahası.

yanıt4
yanıt1
Hasan:

Hükümet istifa artık yeter.

4
6
yanıtYanıtla
Kılçık:

Şu yorum yazanlara bakıyorumda büyük çoğunluğu salya sümük ağlama rol modları içinde devlete ve hükümete veryansın ediyor. Ellerindeki 1000-5000 TL arasındaki telefonlarla. Hainlik ve dankörlüğün dik alaşını yaşıyorlar yaşatmaya çalışıyorlar. Boşuna ağlamayın bu millet her seçimde olduğu gibi bundan sonrada devletinden milletinden ve milliyetçiliğinden asla ödün varmez. vermeyecekte. Ne kadar kudurursanız kudurun. Sizler açlıktan değil tokluktan azan zavallılarsınız.

1
9
yanıtYanıtla
Balik:

Harbi kilciksin

yanıt0
yanıt0
Milliyetci ama munafik dindarlardan degil:

Dirilisi izlerkenmi yazdin.....asgari ucretle 10 ceyrekle alim yspilan maasla hukumeti devralan reisin bgn 3 ceyrege kadar indirdi alim gucunu.yola devam.tabi tosuncuk site acmis git senin gibileri bekliyor uyelik icin.

yanıt0
yanıt0
Ahmet:

Kudurunmu....sende beyin varmi yazsana merak ettim

yanıt2
yanıt0
Hakan:

Kaça sattın kendini ucuza olmasa bari.

yanıt1
yanıt0
olan bize oldu:

düğünlerde yalan oldu insanlar ucuz diye gram altın takardı ayıp lmasın diye şimdi değil altın gram altın bile cok zorr

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title