Haberler

Yetiştiriciler "anaç koyun keçi desteğinde" artış bekliyor

Güncelleme:

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilmesi için "anaç koyun keçi desteğinin" yükseltilmesi gerektiğini belirterek, "Anaç desteğinin günümüz şartlarına göre değerlendirilip en az 100 lira olarak...

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilmesi için "anaç koyun keçi desteğinin" yükseltilmesi gerektiğini belirterek, "Anaç desteğinin günümüz şartlarına göre değerlendirilip en az 100 lira olarak belirlenmesi, sektörümüzün devamlılığının sağlanması açısından çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Çelik, yazılı açıklamasında, sürü büyütme ve yenileme desteğinin işletmelerdeki hayvan sayısının artışına olumlu yönde etki ettiğini vurguladı.

Sürü yöneticisi desteğinin de yükseltildiğine dikkati çeken Çelik, bunun işletmelerde istihdam artışına ve çoban sorununa da pozitif yansıyacağını aktardı.

Çelik, kuzu karkas alım fiyatının kilogram başına 90 liradan 92 liraya yükseltildiğini belirterek, "Yetiştiricimizin üretim maliyetini karşılaması ve kar etmesi için bu fiyatın en az 100 lira olması gerektiği kanaatindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

Anaç koyun ve keçinin kesime gitmesinin küçükbaş hayvancılığı derinden etkilediğinin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Küçükbaş hayvancılığın devamlılığı için anaç koyun keçi desteğinin yetiştiricimizi memnun edecek makul bir seviyeye yükseltilmesi müjdesini bekliyoruz. Son üç yılda anaç koyun keçi desteklerinde herhangi bir artış sağlanmamış olması yetiştiricileri etkilemektedir. Anaç desteğinin günümüz şartlarına göre değerlendirilip en az 100 lira olarak belirlenmesi, sektörümüzün devamlılığının sağlanması açısından çok önemlidir."

Çelik, artan girdi maliyetlerinin bütün tarım ve hayvancılık sektörünü sekteye uğrattığına işaret etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nihat Çelik Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title