Haberler

Trakya Cam Akadamisi Antalya'da Toplandı

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, ısı yalıtım camların ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, ısı yalıtım camların ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Enerjinin daha verimli kullanılabilmesi adına çalışmalarda bulunan Trakya Cam, yapı sektörü profesyonelleri ve temsilcilerine yönelik olarak hayata geçirdiği Trakya Cam Akademisi'nin ilk durağı Antalya oldu. Rixos Downtown Otel'de otel işletmecileri ve yapı sektörünün temsilcilerinin katıldığı organizasyonda camda doğru tercih ve elde edilen enerji tasarrufu konusu ön plana alındı.

Camlardan kaynaklanan ısı kaybından dolayı yılda 5 milyar TL'nin havaya uçtuğunu ifade eden Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, "Enerji tasarrufu sağlayan projelere çok fazla önem veriyoruz. Tasarrufun önemini her kesime yaymaya çalışıyoruz. Cam sadece dış yapı kabuğu değil, aynı zamanda bir iç dekorasyon malzemesidir. Enerji tasarrufu sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en önemli sorunlarından biridir. En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir. Türkiye enerjinin yüzde 74'ünü ithal eden bir ülke. Ülkemizde kullanılan enerjinin üçte biri ise binalarda tüketiliyor. Binalardaki ısı kaybının yüzde 30'u ise pencerelerden kaynaklanıyor. Bu durum enerji tasarrufunun önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Enerji tasarrufu sağlamayan camlar nedeniyle meydana gelen her enerji kaybıyla yılda 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yaptırabileceğimiz 5 milyar TL havaya uçuyor" dedi.

"ISI YALITIM CAMLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR"

Standard ısı yalıtım camı kullanmanın ülke ekonomisine katkısının fazla olduğunu vurgulayan Şapoğlu, "Isıtma giderlerini hesaplamak çok kolaydır. Çünkü soğutma giderlerinden sağlanacak kazançlar ancak proje özelinde hesaplanabilir. Yani binanın cephesi, kullanılan metrekare, içinde yaşam süresi gibi. Dolayısıyla Türkiye genelinde şöyle bir hesap yaptık. Yaklaşık 19 milyon konut site oldu. Elimizde bir sihirli değnek olsa bu binaların hepsinin camları ısı yalıtım olsa, tasarruf sağlayan camlar olsa yıllık 3,5 milyar dolar enerji tasarrufu olur. Yani biz her yıl camlarımız standart bir cam olursa camlarda 3,5 milyar dolar ki, Türkiye gibi cari açık verdiğini düşünürsek gerçekten anlamlı bir yere oturuyor bu miktar. Bu sadece ısıtma giderleriyle ilgili bir hesap. Soğutma giderlerini de hesaba kattığımız zaman minimum 3,5 milyar dolar. Ondan kat be kat fazla. Isıtmak için bir birim harcanıyorsa, soğutma için en az iki birim harcanıyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rixos Downtown Trakya Cam Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title