Haberler

Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Dönem Olağan Toplantısı Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda istihdam ve mesleki eğitime yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Dönem Olağan Toplantısı Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği'ndeki toplantıya Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra diğer kurul üyeleri katıldı. Toplantıda Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet Kaba, istihdam ve mesleki eğitime yönelik yürüttükleri çalışmalara yönelik bilgiler verdi. Kaba, Ocak-Eylül 2023 tarihleri arasında özel sektör işyerlerine 9 bin 121 kişinin işe yerleştirildiğini, bu kişilerden 233 kişinin ise engelli olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra aynı dönem içerisinde 20 bin 8 kişiye bireysel danışmanlık yapıldığı, il genelinde meslek liseleri, yüksekokul, kadın sığınma evleri, denetimli serbestlik ve cezaevi gibi kurumlarda toplam 128 grupta 6 bin 747 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiği belirtildi. Ayrıca, İşsizlik sigortası işlemleri, Toplum Yararına Programlar (TYP), çocuk işçiliğine (Ulusal Strateji Belgesi Kapsamında/Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliği) yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildi. 2023 Ocak-Eylül dönemi içerisinde 142 Aktif İşgücü Yetiştirme Programlarından 252 erkek 212 kadın olmak üzere 464 kişinin faydalandırıldığına değinildi. Son olarak İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba son başvurusu 15 Aralık 2023'e kadar devam edecek olan Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine yönelik bilgi verdi.

Toplantı sonunda konuşan Vali Aziz Yıldırım, devletin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler ve istihdamı artırmaya yönelik özel sektör yatırımlarının Trabzon'da istihdamı artırdığını ve bu kapsamda çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Aziz Yıldırım Trabzon Aziz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title