Haberler

TPAO Gabar Dağında Günlük 25 Bin Varil Petrol Üretimine Ulaştı

Güncelleme:

Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar Dağında bulunan petrol sahasında incelemede bulundu. Bilgin, sahada yaptığı açıklamada günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığını ve hedeflerinin yıl sonuna kadar 35 bin varil petrol üretmek olduğunu söyledi.

Şırnak'ta hedef bu yıl günlük 35 bin varil, 2024 yılı sonunda ise günlük 100 bin varil petrol üretmek

Tpao Genel Müdürü Bilgin:

"Hedefimiz yıl sonuna kadar günlük 35 bin varil petrol üretmek"

ŞIRNAK - Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar Dağında bulunan petrol sahasında incelemede bulundu. Bilgin, sahada yaptığı açıklamada günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığını ve hedeflerinin yıl sonuna kadar 35 bin varil petrol üretmek olduğunu söyledi.

Melih Han Bilgin'in yaptığı inceleme sonrasında TPAO sosyal medya hesaplarından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada Gabar bölgesinde günlük 25 bin varil petrol üretimine ulaşıldığı aktarılarak, "Enerjide bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz" denildi.

TPAO'nun sondaj sahası açma ve petrol üretim çalışmalarının yayımlandığı videoda konuşan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Gabar projesinde üretilmiş olan bu gün itibari ile ürettiğimiz yaklaşık 25 bin varillik ham petrol bu gördüğünüz tanklarda depolanıyor ve her gün tankerler ile beraber işlenmek üzere rafinerilere taşınıyor. Böylece ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye TPAO Enerji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title