Haberler

TPAO, Gabar Dağı'ndaki petrol üretimini artırmayı hedefliyor

Güncelleme:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında incelemelerde bulundu. TPAO, yıl sonuna kadar günlük 35 bin varil ham petrol üretimini hedefliyor.

ŞIRNAK'taki Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında incelemelerde bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, 25 bin varil olan ham petrol üretimini yıl sonuna kadar 35 bin, 2024 yılı sonuna kadar da 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında incelemelerde bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bilgin, sadece Gabar Dağı'ndan günlük 25 bin varil ham petrolün üretildiğini, yıl sonuna kadar bu rakamı 35 bine, 2024 yılı sonuna kadar da 100 bine kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Üretilen petrolün her gün tankerlerle işlenmek üzere rafinerilere taşındığını belirten Bilgin, 'Ham petrol depolama sahasının içerisindeyiz. Gabar projesinde üretilmiş olan, bugün itibariyle ürettiğimiz yaklaşık 25 bin varillik ham petrol, tanklarda depolanıyor ve her gün tankerlerle beraber işlenmek üzere rafinerilere taşınıyor. Böylece, ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz, günlük üretimimizi, sadece Gabar projemizden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yıl sonu için hedefimiz ise, günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz' dedi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gabar Dağı Türkiye TPAO Enerji Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title