Haberler

Tokat'ta maden işçileri işten çıkarılmalarını protesto etti

Güncelleme:

Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan bir maden ocağında çalışan işçiler, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, deponun çatısına çıkarak durumu protesto etti. Jandarma ekipleri güvenlik önlemi alarak diğer işçilerin girişine izin vermedi. İşçilerin taleplerini dinlemek için CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şube Başkanı Cemil Güven de maden ocağına geldi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir maden ocağında işçiler, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

İlçeye bağlı Elalmış köyünde bulunan maden ocağında bazı işçiler, deponun çatısına çıkarak işten çıkarılmalarını protesto etti.

Jandarma ekipleri, işletme önünde güvenlik önlemi alarak başka işçilerin girişine izin etmedi.

İşçilerden Ekrem Deveci, gazetecilere, madende çalışan 31 kişinin işten çıkarıldığını ifade ederek, "Sebep olarak, 'Küçülmeye gidiyoruz' diyorlar. Öyle bir şey yok. İşlerimize geri dönmek, ekmeğimizi istiyoruz. Bizim başka derdimiz yok." dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şube Başkanı Cemil Güven de maden ocağına gelerek, işçilerin taleplerini dinledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadim Durmaz Milletvekili Jandarma Türkiye Turhal Maden Tokat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title