Haberler

Tobb, Oda ve Borsalara Kalite Eğitimi Verecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TS-EN ISO 9001.2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almamış oda ve borsalara yönelik Ekim-Aralık ayları arasında özel bir eğitim programı düzenliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TS-EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almamış oda ve borsalara yönelik Ekim-Aralık ayları arasında özel bir eğitim programı düzenliyor.

Edinilen bilgiye göre, belgesi olmadığı tespit edilen oda ve borsalar sekiz gruba ayrıldı. Gruplara, üçer gün süreyle verilecek eğitimler "Temel Kalite, Dokümantasyon ve İç Tetkik konularını kapsayacak.

İlk gruba verilecek eğitim 18-20 Ekim tarihlerinde TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı. TOBB, Oda ve Borsalarda Kalite Yönetim Sistemi kurulmasını teşvik amacıyla uzun süredir belgenin Türkiye Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) akredite bir şirketten alınması kaydıyla, ilk belgelendirme ücretinin yüzde 75'ini karşılıyor. Kalite Yönetimi, TOBB tarafından 10 yıldır uygulanan Oda ve Borsa Akreditasyon Sistemi Standardı'nın 13 kriterinden biri olmakla birlikte, diğer 12 kriteri de doğrudan ilgilendiriyor. Bugüne kadar sekiz dönemde toplam 129 oda ve borsa akredite oldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title