Haberler

TOBB'dan İzmir ve Erzincan'a Müjde

Güncelleme:

TOBB tarafından İzmir ve Erzincan'a yapılacak okul müjdesini Bakan Yıldırım verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "her işi yaparım abi" döneminin bittiğini bildirerek, "Bir konuda uzmanlığınız varsa, bir şeyi tam biliyorsanız işsizlik korkusu çekmeyin. İş bilen insana her zaman ihtiyaç var ama 'her işi yaparım' diyen insanın şansı giderek azalıyor" dedi.

Bakanı Yıldırım, TOBB tarafından İzmir ve Erzincan'a yapılacak okulların protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, her şeye yatırım yapılabileceğini, her yatırımın dönüşünün olduğunu ancak insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Geleceğe yapılan yatırım ülkeye yapılan yatırımdır ve bunun getirisi nesillerden nesillere devam edecek bir iştir" diye konuştu.

Türkiye'yi gelecekte avantajlı konuma getirecek, rekabet gücünü arttıracak en büyük kaynağın insan gücü olduğuna dikkati çeken Yıldırım, insan gücünün geleceğin Türkiye'sine hazırlanması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Atalarımızın, dedelerimizin hep dediği bir şey var, 'çalış, çabala altın bileziği koluna tak'. Bu altın bilezikten kasıt ne- Meslek. Artık

'her işi yaparım abi' dönemi bitti. Bir konuda uzmanlığınız varsa, bir şeyi tam biliyorsanız işsizlik korkusu çekmeyin. İş bilen insana her zaman ihtiyaç var ama

'her işi yaparım' diyen insanın şansı giderek azalıyor" diye konuştu.

Yıldırım, küresel rekabetin bir fark ortaya konduğu sürece mevcut olduğunu, bu farkın üretimde yeni modeller geliştirerek, verimliliği arttırarak, bilişim ve teknoloji altyapılarını en iyi şekilde kullanarak ve insanı çok iyi geliştirerek gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Geçmişte meslek liseleri üzerinde acımasız siyaset yapıldığını anlatan Yıldırım, "Önümüzdeki en önemli işlerden biri buralara yoğunlaşmak" dedi.

Yıldırım, kalifiye, iş ve meslek bilen eleman sayısının süratle arttırılması gerektiğini kaydetti.

Yatırımcıların ve fabrikaların istedikleri eleman açığını meslek liselerinin kapatılacağını dile getiren Yıldırım, İzmir'de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak endüstri meslek lisesinde öğrencilerin hem pratik eğitim alacağını hem de pratiği alacaklarını, okul bitmeden mesleği kavramış olacaklarını söyledi.

Eğitimle ilgili sorunların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunun sanıldığını, ancak eğitimle ilgili asıl sorunun büyük şehirlerde olduğunu bildiren Yıldırım, "Büyük şehirlerde eğitimle ilgili altyapı sorunu var. Çünkü oralarda göç ve nüfus yoğunlaşması fazla. Bugün İstanbul'daki derslik ihtiyacı Erzincan'dan, Hakkari'den, Iğdır'dan çok daha fazla" diye konuştu.

-"TOBB'un okul projeleri, yaptıkları işlerin zekatı"-

Erzincan'a yapılacak imam hatip lisesi için yaklaşık 50 dönümlük bir yer seçildiğini ifade eden Yıldırım, bu okulun sadece bir eğitim tesisi olmayacağını, aynı zamanda Erzincan'ın prestijli bir mekanı olacağını söyledi.

Bir Çin atasözünü hatırlatan Bakan Yıldırım, "Planınızı 1 yıl yapıyorsanız pirinç ekin, 10 yıl için yapıyorsanız ağaç ekin, 100 yıl için yapıyorsanız insanları eğitin. Hükümet olarak biz, hem gelecek 1 yılı düşünüyoruz, tarıma önem veriyoruz. Hem gelecek 10 yılı düşünüyoruz, ülkemizin her tarafını yeşillendiriyoruz, ağaç dikiyoruz, yollar yapıyoruz, altyapıyı yeniliyoruz. Ülkemizin gelecek 100 yılını değil, gelecek bin yılı düşünüyoruz onun için de eğitime önem veriyoruz" dedi.

Son 10 yılda eğitime yapılan yatırımları anlatan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin son 10 yılda 4 katın üzerine çıktığını vurguladı. Son 10 yılda yapılan 181 bin 316 dersliğin bir kısımının bağışçılar tarafından bir kısmının da bütçeden karşılandığını dile getiren Yıldırım, okullara 1 milyonun üzerinde bilgisayar gönderdiklerini ifade etti. Yıldırım, FATİH Projesi'ni de MEB ile gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yıldırım, TOBB'un yaptığı bu okul projelerinin yaptıkları işlerin zekatı olduğu söyledi.

-"Bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerliyoruz"-

Türkiye'nin bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Yıldırım, yapılacak daha çok iş olduğunu, bunların hepsinin üstesinden geleceklerini, önemli olan konunun ülkede kardeşliğin devam etmesi olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Anlaşamayacağımız şeyler değil, birlikte yapacağımız alanlara daha çok kafa yoralım. Ayrıştırmak, kamplaştırmanın bu ülkeye bedelinin ne kadar ağır olduğunu geçmişte yaşadık, gördük. Onun için bu eski alışkanlıkları hatırlatan söylemlerden herkesin uzak durması lazım. Hangi mezhepten, hangi meşrepten, hangi ırktan doğduğumuza biz karar vermiyoruz. Ama birlikte yaşama kültürünü geliştirmek, birbirimizle empati kurmak, kardeşliği yüceltmek her zaman bizim en öncelikli görevimiz olmalıdır" diye konuştu.

-"Genç nüfus mesleki eğitime yöneltilmeli"-

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Türkiye'yi geleceğe taşıyacak gençlerin donatılmasının zorunlu olduğunu dile getirerek, "Eğitimi hiçbir zaman bir tarafa bırakamayız" dedi.

Genç nüfusun mesleki eğitime yöneltilmesi gerektiğini ifade eden Kıraç, İzmir'in eğitimi ve yapılan hayırsever katkıları hakkında bilgi verdi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün de kültür düzeyi bir kent olan Erzincan'ın Türkiye'nin modern bir kenti olduğunu belirterek, Erzincan'da eğitime yapılan bu desteğin son derece anlamlı olduğunu söyledi. Yenigün, Erzincan'daki eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

-"İnsana yapılan yatırımdan zarar etmezsiniz"-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise İzmir'e yapılacak endüstri meslek lisesi ile Erzincan'a yapılacak imam hatip lisesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, insana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Dünyada her yatırımın riskinin olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır" dedi.

Konuşmaların ardından, okul yapımına ilişkin İzmir Valiliği ile TOBB arasında, protokol imzalandı.

Erzincan Valiliği ile TOBB arasındaki protokol imzalanırken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzincan'a yapılacak imam hatip lisesinin adının Binali Yıldırım olacağını söyledi.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Erzincan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title