Haberler

Tobb, Adalet Bakanlığı ve Undp İşbirliğinde Arabuluculuk Tanıtımlarına Başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde arabuluculuk tanıtımlarına başlıyor.
TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu"nun tanıtımının yapılarak farkındalık...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde arabuluculuk tanıtımlarına başlıyor.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu"nun tanıtımının yapılarak farkındalık oluşturulması ve ticaret hayatına etkilerinin tartışılması amacıyla TOBB, Adalet Bakanlığı ve UNDP işbirliğinde "Ticari Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Konulu Farkındalık Artırma Toplantıları" düzenlenecek. Kasım ve Aralık aylarında 10 ilde yapılacak ve 2014 yılında da devam edecek toplantılarda, avukat, arabulucu ve Westminster Üniversitesi öğretim görevlisi Baria Ahmed, konuya ilişkin sunum yapacak. 18 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da ve 19 Aralık 2013 tarihinde Ankara'da yapılacak toplantılar için TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) üzerinden online kayıt sistemi başlatıldı. Toplantının yapılacağı diğer iller ve tarihleri şöyle:

"7 Kasım 2013 Kahramanmaraş, 12 Kasım 2013 Elazığ, 27 Kasım 2013 Hatay, 4 Aralık 2013 Antalya, 11 Aralık 2013 İzmir, 12 Aralık 2013 Denizli, 17 Aralık 2013 Kayseri, 18 Aralık 2013 Konya."

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU

22 Haziran 2012 tarihli ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6325 sayılı "Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu" taraflar arasında çıkacak hukuk uyuşmazlıklarının adli yargı veya tahkime gidilmeden, adına arabulucu denilen bağımsız bir kişi önünde tarafların uzlaşmasının nasıl ve ne şekilde olacağını düzenliyor.

Arabuluculuk mekanizması bir yargılama olmayıp, arabulucu tarafından tarafların bir karar üzerinde anlaşmalarının yolunun gösterildiği bir uyuşmazlık çözümü mekanizmasıdır. Bu nedenle bu çözüm yönteminde, adli yargı ve tahkimde olduğu gibi bir kazanan veya kaybeden olmayıp, her iki tarafın da arabuluculuk sonucunda varılan anlaşma sonucunda kazançlı çıkabileceği bir süreç olarak kabul ediliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Adalet Bakanlığı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title