Haberler

TESK Başkanı Palandöken: Kurban Bayramı alışverişleri 90-100 milyar lira civarında bir hareketlilik oluşturacak

Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı alışverişleri hakkında açıklamalarda bulundu. Palandöken, bu yıl tahmin ediyoruz ki 90-100 milyar lira civarında bir hareketlilik olacak. Her sektörde karınca kararınca bir hareketlilik bekliyoruz, rakam da çok yüksek dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kurban Bayramı alışverişleri başladı. Bu yıl tahmin ediyoruz ki 90-100 milyar lira civarında bir hareketlilik olacak. Her sektörde karınca kararınca bir hareketlilik bekliyoruz, rakam da çok yüksek" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın piyasalarda beklenen etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Palandöken, şunları söyledi:

"90-100 MİLYAR LİRA CİVARINDA BİR HAREKETLİLİK OLACAK"

"Kurban Bayramı alışverişleri başladı. Vatandaşların çarşı-pazar dolaşıp kendilerine uygun, dini vecibelerini yerine getirmek için, başta kurbanlarını, sonuçta da tabii bayramlarda şeker, çikolata veya tatlı, börek gibi ikramlarda bulunur, bunlar da hep ekonomiyi canlandırır. Bu yıl tahmin ediyoruz ki 90-100 milyar lira civarında bir hareketlilik olacak. Bildiğiniz üzere, insanlar artık çarşıya, pazara, alışverişe ve de tabii uzunca bir tatil süreci olduğu için turizmle ilgili de önemli bir hareketlilik bekleniyor. Neredeyse şimdiden otellerin bir kısmında doluluk oranında önemli artışlar olacak. Fiyatların yükselmesi, piyasalardaki sıkışıklık, dolayısıyla güvenin artmasıyla birlikte artık, siyaseten de seçimler bitti. Dolayısıyla insanlar rahatlatmak üzere köylerine, memleketlerine, bulundukları vilayetten diğer vilayetlere akrabalarına gidecek. O zaman turizmin yanı sıra kendi memleket ziyaretlerinde de yine vasıtalar kullanılacak. Bu vasıtaların birçoğu, bildiğiniz gibi şehirlerarası otobüsler olacak. Yani her sektörde karınca kararınca bir hareketlilik bekliyoruz, rakam da çok yüksek.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIMIZI, DEVLET VE SİZLERİN KATKILARIYLA BAYRAM SEVİNCİNE İŞTİRAK ETTİRMEK İSTİYORUZ"

İnşallah ki ülkemizde bu Kurban Bayramı sevinci lezzetinde olur diye düşünüyoruz. Dikkat edilecek hususlar da var ama esas önemli olan şeylerden bir tanesi de kurban alırken ve sonrasındaki bu vecibelerin yerine getirileceği süreç içerisindeki çocukların bayramla ilgili diğer harcamaları olacak. Konfeksiyon, ayakkabı… Herkes bütçesine göre, kimisi çocuklarına karne alma sevinciyle birlikte onları mutlu edecek, imkanları varsa tabii çocuklarına bisiklet alacak. Her şey bu bayrama endekslendi. Herkes çocuklarını sevindirmek istiyor. Tabii maddi durumu yerinde olmayan, aynı zamanda bu vecibeler dağıtılırken onlara da destek olacak şekilde, biliyorsunuz deprem bölgesindeki 15 ilimizin hemen hemen 4-5 tanesi gerçekten de mağduriyet içerisinde. Devlet ve değerli sizlerin katkılarıyla onları da bu bayram sevinicine iştirak ettirmek istiyoruz.

"MERDİVEN ALTI ÜRETİMLE SAĞLIĞINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN"

Önemli hususlardan bir tanesi de sağlığınızı tehlikeye atmayın. Biliyorsunuz, merdiven altı üretim dediğimiz, cami çıkışlarında veya akşam karanlık saatlerde tatlı, börek, 'köyden getirdik, mamullerimiz' falan, bunlar gözü dönmüş insanların hırslarıyla sağlığınızla oynayabilecek kadar tehlikeye arz edebilir. Hepiniz biliyorsunuz şekerin, yağın, cevizin, fıstığın fiyatını. Maliyetlendi, gerçekten bir yükseliş var. Tabii insanlar, bütçelerine göre ağız tadı olsun diye biraz da riske atmaya çalışıyorlar ama riske atmayın lütfen. Alabileceğiniz, tanıdığınız mahalle esnafı veya semt esnafı, sizlerin bu alışverişlerindeki güvenilirliği getirecek. Dolayısıyla sağlığınız her şeyden önemli bizim için. Şimdiden bayramınızı kutluyor, tebrik ediyor, inşallah sağlıklı, güzel günler umuduyla hepinize Türk esnaf ve zanaatkarları olarak da saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Kurban Bayramı Karınca Kurban Tesk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title