Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Aylarca Süren Kermesler Esnafı Mağdur Ediyor"

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okul bahçelerinde açılan kermeslerle ilgili, “Yasal süresini aşarak vergisiz ve denetimsiz olarak faaliyet gösteren kermesler, esnaf ve sanatkârımız açısından haksız rekabet oluşturmaya başladı” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okul bahçelerinde açılan kermeslerle ilgili, "Yasal süresini aşarak vergisiz ve denetimsiz olarak faaliyet gösteren kermesler, esnaf ve sanatkarımız açısından haksız rekabet oluşturmaya başladı" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vakıflar ve dernekler tarafından okul bahçelerinde açılan kermeslerle ilgili açıklamalarda bulundu. Palandöken, şunları söyledi:

"KERMESLER HAKSIZ REKABET OLUŞTURMAYA BAŞLADI: Okul bahçelerinde, dernek ve vakıflar tarafından açılan kermesler hayır amacından sapıp para kazanma yoluna girmeye başladı. Her köşede, her ilçede karşımıza çıkan bu kermesler, ürün çeşitliliği sebebiyle esnafımız ile yarışır hale geldi. Yasal süresini aşarak vergisiz ve denetimsiz olarak faaliyet gösteren kermesler, esnaf ve sanatkarımız açısından haksız rekabet oluşturmaya başladı.

YÖNETMELİĞE UYMAYAN KERMESLER ESNAFIN HAKKINI YİYOR: Pandemi dönemi sonrası tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik sıkıntı ile birlikte ekonomik açıdan zor durumda olan esnafımız haftalarca hatta aylarca süren kermesler sebebiyle iyice zor duruma giriyor. Vergisini ve sigortasını ödeyen, kirasını veren, yanında işçi çalıştıran esnafımızın hakkı vergi vermeyen ve yönetmeliğe uymayan bu kermesler tarafından yeniyor. Hayır amacından çıkıp ticari amaç güden kermeslerin takındıkları bu tutum haksız rekabet ortamı oluşturuyor. Öte yandan kermeslerde satılan ürünlerin denetimi ise yapılmıyor. Ne tür malzeme kullanıldığı, nerede yapıldığı gibi önemli noktalar ihmal ediliyor. Oysa biz bu kermeslerde yapılan ürünlerin hijyen ve sağlık koşullarına uygun olup olmadığı bilmek zorundayız.

KERMESLER KANUNDA BELİRTİLEN 3 GÜNÜ AŞIYOR: Kermes faaliyetleri kanunda belirtilen süreleri aşmaya başladı. Kanuna göre kermes yapmak için verilen yasal süre 3 gündür. Fakat bu süre ihmal edilerek kermesler aylarca sürüyor. Biz kermeslere karşı değiliz, aksine hayır için yapılan kermeslere esnaf olarak destek de veriyoruz. Çünkü paylaşmak, yardımlaşmak Ahilik kültürü altında yetişmiş esnafın genlerinde var. Bizim karşı olduğumuz şey kermes adı altında yapılan, esnafı zor durumda bırakan ticari faaliyetler. Normalde kermesler bölgede üretilen ürünlerin tanıtımı yapar ve elde edilen kazançlarla ihtiyaç sahiplerine yardım eder ancak kermesler artık bu şekilde işlemiyor. Bölgede yaşayanlardan çok bölge dışından gelen kimseler tanıtım adı altında ticari faaliyet gerçekleştiriyor. Bundan dolayı kermesler bir sistem altına alınmalı, önüne gelene kermes yapma izni verilmemeli. Ayrıca kermeslerde toplanan gelirlerin yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda herkes dikkatli olmalıdır."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title