Haberler

Terörden Korkan Silaha Sarıldı

Güncelleme:

Son günlerde artan terör olayları vatandaşların ruhsatlı silaha yönelmelerine yol açtı.

Korunma amaçlı silah satışları yüzde 30 artarken, silahlı özel güvenlik birimlerine olan talep de arttı. Son günlerde tırmanan terör olayları vatandaşları da bireysel koruma araçlarına yönlendirdi. Silah satışlarında yüzde 30 oranında artış olduğu belirtilirken, silahsız güvenlikle korunan bazı firmaların artık silahlı koruma talep ettiği öğrenildi.

MKEK'NİN SATIŞLARI

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) geçen yıl 31 bin tabanca, 81 milyon fişek satışı gerçekleştirdiği belirtiliyor. MKEK, Silah Satış ve Poligon Şubesi Müdürlüğü aracılığıyla yerli ve ithal tabanca, fişek ve ithal yivli av tüfeği satılırken, kurumun İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğü'nde ise yerli tabanca ve fişekler ile ithal fişek satışı yapılıyor.

İKİNCİ ELDE ARTIŞ VAR

Silah Satış ve Poligon Şubesi Müdürlüğü'nce 2014'te 15 bin 88 yerli tabanca, 68 milyon 691 bin 770 yerli fişek, 11 bin 459 ithal tabanca, 133 ithal tüfek, 1 milyon 244 bin 145 ithal fişek satışı gerçekleştirildi.

"İKİNCİ EL SİLAH SATIŞI ARTTI"

MKEK'in, poligon faaliyetleriyle birlikte bu satışlardan 147 milyon 307 bin 937 lira gelir elde etti. İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğü tarafından ise 354 bin 345 ithal fişek, 10 milyon 503 bin 895 yerli fişek, 4 bin 438 yerli tabanca satışı yapıldı.

Silahmerkezi.com sitesi sahibi ve Fıratlı Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Ömer Deniz, terör olaylarının tırmanmasının ardından ikinci el silah satışlarında artış olduğuna dikkat çekti.

ÖZEL GÜVENLİK SİLAHLANDI

ULUSAL Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Bedri Güntay, terör olaylarının ardından güvenlik şirketlerinin risk analizlerini güncellediklerini söyledi. Riskin yüksek olduğu yerlerde silahlı güvenlik elemanı çalıştırıldığını kaydeden Güntay, şunları söyledi: "Risk analizleri valiliklere sunuluyor. Onay alındıktan sonra silahlı güvenlik çalıştırılıyor. Terör olaylarının artmasının ardından bazı noktalarda silahlı güvenlik dönemine geçildi."

SAVCILAR ÇELİK YELEK ALIYOR

Fıratlı Güvenlik Şirketi Genel Müdürü Ömer Deniz, "Adalet Bakanlığı kurşun geçirmez yelek almıyor. Durum böyle olunca riskli bölgelerde görev yapan bazı hakim ve savcılar kurşun geçirmez yeleği kendileri satın alarak, kendi güvenliklerini de kendileri sağlıyor." dedi. Deniz, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan polis ve askerlerin kendi güvenliklerini sağlamak amacıyla kurşun geçirmez yelek aldıklarına dikkat çekti. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ömer Deniz İstanbul Alışveriş Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (94)

ülkücü:

Mit gönüllü halk ile çalışmalı. Asker ve polis bu savaştan çekilmelidir. Yeni Abdullah çatlı lar olaya el Atma lı dır. Bırakın halka halk gerekeni yapar.

54
9
yanıtYanıtla
ccc:

korkudan değil günü geldiğinde hainlerin beynini dağıtmak için

46
3
yanıtYanıtla
mozart:

benim keleş vardı emniyette kayıtlı ama attım gitti bu süreçte. . süreç silahlanacak süreç degil silahları toprağa gömecek süreç. . herkes aklını başına almalı. artist kahramanlıkların sonunu gördük , bizim durumumuz suriyeden bin beter olur. silahlanacağınıza barış isteyin. silah dedigin sey insan öldürmeye yarar. insan öldürmeye ne kadar da heveslisiniz.

27
12
yanıtYanıtla
nühü:

Çok akıllısın sen nereden çıktın bakim sadece teröristlerde silah olsun vatandaşın kendini korumaya silahı sakın ha olmasın, yoksa kendini koruyabilir teröristler istediği gibi oynatamaz dimi.

yanıt9
yanıt1
Ziyaaaaaaa:

Emniyete kayıtlı keleş ? Bende tank ruhsatı için başvurdum emniyete onu bekliyorum

yanıt21
yanıt1
KEMAL ATATÜRK Mobil-IOS:

Doğru korkmuyoruz en küçük ayaklanmada şehre inip PKK yı yok edeceğiz toroslar silah depomuz oldu AKP bırak bizi yok edelim bu faşist terörü

31
6
yanıtYanıtla
zavallı:

Yeterki internet paketleriniz bitmesin.

yanıt12
yanıt8
batmanlı:

u ha ha internet patekın ne zman bitcek

yanıt2
yanıt4
cCc:

batmanlı sen geberince bitecek

yanıt1
yanıt0
Yeni Yasa:

Özel yasa istiyoruz.. Teröriste kurşun sıkan yargılanmasın ..!!!

33
0
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title