Haberler

Televizyon Ekranında Poker Oynamak Yasaklanıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Televizyon Kanallarında Poker Turnuvası Gibi Kumar Oyunları Oynatılmasının Yasaklanacağını Açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, televizyon kanallarında poker turnuvası gibi kumar oyunları oynatılmasının yasaklanacağını açıkladı.

RTÜK’ün 2005 yılına ilişkin hesap ve işlemleri dün TBMM KİT Komisyonu’nda görüşüldü. Toplantıda CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok "Lalegül FM" isimli radyo kanalında, "Erkek, cep telefonundan eşine boşandığına ilişkin mesaj gönderirse bu boşanma geçerli olur. Kadınların pantolon giymesi caiz değildir" gibi yayınların yapıldığını, bu sözlerin kadınları aşağıladığı söyledi.

CEHENNEMİ DE ÖĞRENSİNLER: Baytok’un "Kadınlar bu kadar mı gözden çıkarıldı? Bunu iktidar partisine de sormak lazım" sözleri üzerine tartışma yaşandı. AKP Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın "Cehennemi de bu ülkenin insanları öğrenmeli" sözlerine Baytok, "Ama sır dizilerinden öğrenmesin" karşılığını verdi. Akman ise, sır dizilerinin sayılarında son dönemlerde önemli bir azalmanın meydana geldiğini söyledi.

UYUŞTURUCU VAR, KUMAR YOK: MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da, bir TV kanalının, yabancı dilde küfür edilen dizi filmler ve poker turnuvası yayınladığını söyledi. Akman, yasada uyuşturucu, içki ve şiddetle ilgili yayınlara ilişkin yasak bulunduğunu, ancak kumarla ilgili düzenlemenin yer almadığını söyledi. Akman, bu konunun yeni yasada düzenleneceğini açıkladı.

Gül’ün yeğeni daire değiştirdi

ZAHİT Akman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni Halil İbrahim Gül’ün RTÜK’teki görev yerinin yargı kararı nedeniyle değiştirildiğini açıkladı. Akman, RTÜK Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Cengiz Özdiker’in kendilerinden önceki dönemde mahkemeye başvurduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yeğeni olduğu iddia edilen arkadaş başka bir daireye geçti ve Sayın Özdiker de arzu ettiği ve önceden kendisinin olduğunu iddia ettiği daireye başkan olarak atandı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title