Haberler

Tedxreset 2017 Konferansı İçin Geri Sayım Başladı

‘Paylaşmaya değer fikirlerin’ platformu TEDxReset 2017 Konferansı 8’inci yılında 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

'Paylaşmaya değer fikirlerin' platformu TEDxReset 2017 Konferansı 8'inci yılında 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Bağımsız bir gönüllü ekip tarafından kar amacı güdülmeden toplumun bilgi ve ilhamını artırmak üzere paylaşmaya değer fikirlerin, felsefelerin ve hikayelerin platformu olmayı amaçlayan TEDxReset Konferansı, 8'inci yılında 12-13 Mayıs tarihlerinde Maslak TİM Show Center'da düzenlenecek. Oyuncu Mert Fırat, Fotoğrafçı Süha Derbent, Yazar Yonca Tokbaş, Orkestra Şefi Charles Hazlewood, Tasarım Lideri Peter Fossick, Gazeteci Caner Eler, Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi Ali Rıza Ersoy, Yazar Metin Solmaz gibi 30 yakın konuşmacı TEDxReset Konferansı'nda bir araya gelecek. 'Technology', 'Entertainment' ve 'Design' kelimelerinden adını alan TED konferanslarını 2007 yılında keşfedip, 2010 yılında Türkiye ile tanıştıran ve Türkiye'nin 'TED' lisanslarının alınmasında yolu açan fikir lideri Ali Üstündağ'ın küratörlüğünde 1 buçuk gün boyunca 30'a yakın konuşmacıyı ağırlayacak olan TEDxReset Konferansı, 2017 yılının temasını: 'Right Here, Right Now! I Şimdi, Burada!' olarak belirledi.

Ünlü ve alanında uzman kişiler katılımcıların karşısına çıkacak

Vizyoner bilim insanları, akademisyenler, iş dünyasından profesyoneller, teknoloji geliştirme uzmanları, tasarımcılar, sanatçılar, medya mensupları, blogger'lar ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere merak eden ve sorgulayan herkesin buluşma ve paylaşma platformu olan EDxReset 2017 Konferansı'nda ünlü ve uzman isimler ilham vermek için katılımcıların karşısına çıkacak.

Konferansta konuşmacı olan kişilerden bazıları şöyle:

"Geleceği hayal etme konusunda uzmanlaşmış bir tasarım lideri Peter Fossick, koştukça koşan gazeteci, yazar, aktivist, arı sever Yonca Tokbaş, doğal kaynakları ve onların sürdürülebilir kullanımını düşünen, savunan ve zamanının neredeyse tamamını bu anlayışın yayılması için yaptığı çalışmalara adayan bir peynir ustası İlhan Koçulu, teknolojik evrimle birlikte start almaya hazır buluşları anlatacak inovasyon danışmanı Doğan Taşkent, bir uzvundan vazgeçme cesareti ve değişen şartlara uyum hikayesiyle 'düşünen spor dergisi' Socrates'in Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler, Van ve İstanbul'daki eğitimcilik hayatı sırasında erken çocukluk eğitiminden yetişkin yaş düzeyine 'Sor, Keşfet, Üret' adında bir sistem tasarlayan, 'Evrensel Kamil' (Emre Alettin KESKİN), yaşanabilir bir şehri tasarlamak amacıyla ortaya çıkan oluşumun mimarlarından Merve Akdağ Öner, kimsenin yaklaşmaya dahi cesaret edemediği yaban hayvanlarıyla günlerini geçiren sıra dışı bir kişilik, vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent, eli olmayan çocuklara umut olan Robotel'in kurucusu Zeynep Karagöz, Köy Enstitüleri'nden tiyatroya uzanan üretim ve paylaşım hikayesini anlatacak olan tiyatro oyuncusu Mert Fırat, Diyarbakır'da pek çok çocuğu basketbolla tanıştıran, onlara imkansızlıklara rağmen hedeflere erişilebileceğini gösteren basketbol antrenörü Gökhan Yıldırım gibi birbirinden ilginç hikayesi olan konuşmacılar yer alıyor. Ayrıca müzikleriyle farklılık oluşturan, kültürümüze yeni soluklar kazandıran sanatçılar, performanslar TEDXReset sahnesinde buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yonca Tokbaş Mert Fırat İstanbul Derbent Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title